Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România a învins Islanda cu 2-0 în preliminariile CM din 2022

alibec.jpg

Sursa imaginii: 
facebook.com/FederatiaRomanaFotbal

Echipa națională de fotbal a depășit joi seara Islanda, în Grupa J a campaniei de calificare la Campionatul Mondial din Qatar 2022.

După această victorie, reprezentativa condusă de Mirel Rădoi adună 6 puncte din 4 meciuri.

Veniți în urma a 4 înfrângeri consecutive, „tricolorii” reușesc să obțină un succes important, având în teren doi debutanți – pe Andrei Rațiu (Huesca / Spania), din postură de titular, și pe Jovan Markovic de la Universitatea Craiova 1948, care a intrat în locul lui Denis Alibec, în minutul 76.

Fotbaliștii lui Mirel Rădoi au început bine, practicând un joc ofensiv din primele minute ale meciului. Prima ocazie importantă i-a aparținut lui Deian Sorescu, care a șutat peste transversală, în minutul 5.

Nordicii au replicat, Niță reținând în minutul 19 o lovitură de cap trimisă de Vidar Orn Kjartansson, același jucător fiind aproape de a marca peste doar 7 minute, tot cu o lovitură de cap, ce a trecut puțin peste poartă.

Portarul Niță a fost din nou la post, respingând șutul periculos al lui Birkir Bjarnason, din minutul 31.

Ultimele faze importante de poartă ale primei reprize au aparținut „tricolorilor”, șuturile lui Dragoș Nedelcu și Dennis Man fiind reținute de portarul islandez.

Românii au deschis scorul în debutul reprizei secunde, prin Dennis Man. Nicolae Stanciu a inițiat o acțiune personală în marginea careului islandez, șutul său, deviat de un fundaș advers, ajungând cu șansă la Man, care a șutat din prima în poarta islandezilor.

Stanciu a securizat victoria cu golul marcat în minutul 83, dintr-o situație suspectă de offside, ce nu a putut fi verificată cu sistemul VAR, la a cărui utilizare s-a renunțat înainte de meci, din motive tehnice.

După victoria de joi seara, România acumulează 6 puncte, cu care rămâne pe poziția a 4-a în clasamentul Grupei J.

Tot joi, în celelalte meciuri din grupă, Armenia și Macedonia de Nord au remizat 0-0, iar Germania a învins Liechtenstein în deplasare cu 2-0.

Selecționata „tricoloră” urmează să joace duminică, la București, Liechteinstein, iar miercuri se va deplasa în Macedonia de Nord, pentru ultima partidă din această lună.