Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Simona Halep a ajuns în optimi la US Open

halep.jpg

Sursa imaginii: 
wtatennis.com

Cea mai valoroasă jucătoare română de tenis din istorie a trecut de al 3-lea tur la ultimul Grand Slam al anului după ce a învins-o pe Elena Rybakina din Kazahstan într-un meci spectaculos.

Sportivele de pe locurile al 13-lea și al 20-lea WTA au oferit un show de mare calitate, cu multe momente tensionate.

Halep s-a impus în trei seturi: 7-6 (13-11), 4-6, 6-3, după două ore și 22 de minute de joc.

Românca a început greu meciul, fiind condusă, 0-3, chiar în debut, dar apoi a revenit, egalând. Rybakina a mai făcut un break și s-a desprins la 3-5, având apoi o minge de set, salvată de Halep, pe propriul serviciu.

Simona a întors iar rezultatul, câștigând din nou trei game-uri la rând, care au adus-o în situația de a servi pentru câștigarea setului. Sportiva kazahă a răspuns însă cu un al treilea break, ducând setul în tiebreak.

A fost momentul ce a constituit cel mai intens și dramatic episod al partidei. Halep a lovit foarte puternic și s-a desprins întâi la 3-0 și apoi la 6-2, având-și 4 mingi de set. Rybakina s-a mobilizat, reușind să egaleze și mai apoi să mai împiedice alte două șanse ale româncei de a închide setul.

Imediat kazaha a trecut în avantaj, Simona fiind cea care s-a văzut nevoită să se mobilizeze pentru a salva 3 mingi de meci, la 8-9, 9-10 și 10-11.

Până la urmă, după ce a reușit să se pună la adăpost, Halep și-a adjudecat setul, la a 7-a tentativă, cu scorul de 7-5 (13-11), după o oră și 5 minute și un tiebreak de aproape 20 de minute.

Setul secund a început identic cu primul, Rybakina conducând cu 0-3, fiind apoi egalată, 3-3, după ce a solicitat o pauză medicală, la 2-3. La 4-4 Halep a pierdut serviciul și imediat după aceea și setul, cu 4-6.

În decisiv s-a intrat cu un break al Rybakinei și un rebreak al lui Halep, care s-a desprins apoi la 4-1 și 5-2, profitând de o ușoară problemă fizică ce a părut să fi revenit la glezna adversarei.

În fine, în game-ul câștigător Halep a arătat încă odată care au fost cele mai importante arme ale sale în acest meci: o apărare incredibilă de feroce și un atac diversificat, cu lovituri puternice, cu care și-a pus în dificultate adversara.

Acum, pentru prezența în optimi, Simona Halep va primi 265.000 de dolari americani și 240 puncte WTA.

Simona va întâlni mai departe câștigătoarea dintre ucraineanca Elina Svitolina, favorită numărul 5, și Daria Kasatkina, a 25-a favorită a turneului de la New York.