Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Championship: Australia 21 Noua Zeelandă 38, demonstrație de clasă All Blacks

all_blacks.jpg

All Blacks
All Blacks i-au învins pe Wallabies la Perth în fața a 60.000 de spectatori
Sursa imaginii: 
All Blacks Twitter

Noua Zeelandă a învins Australia cu 38 – 21 în meci restanță din runda a doua a Rugby Championship și a trecut pe primul loc în clasament. Săptămâna viitoare revin în competiție și Africa de Sud și Argentina.

Desfășurat pe stadionul Perth, din vestul extrem al Australiei în fața a 60.000 de spectatori (ce mai mare audiență la un meci internațional de la declanșarea pandemiei de Coronavirus), meciul a confirmat măiestria All Blacks arătată în precedentele două meciuri împotriva Wallabies câștigate la diferențe confortabile de scor.

All Blacks au început în maniera lor cunoscută, speculând fiecare greșeală a Wallabies și în minutul 18 conduceau cu 13 – 0 prin eseul marcat de fundașul Jordie Barett, transforat de fratele său, mijlocașul la deschidere Beauden Barrett, care a marcat și de două ori din lovitură de pedeapsă.

În minutul 28 a avut loc un incident care ar fi putut schimba soarta meciului: Jordie Barrett a prins un balon în aer și în cădere l-a lovit neintenționat cu crampoanele în față pe aripa australiană Marika Koroibete. Arbitrul a dictat noua eliminare pe 20 de minute, introdusă experimental de la 1 august în regulament, dar australienii nu au putut profita de superioritatea numerică.

Mai mult, All Blacks au marcat un eseu chiar înainte de pauză prin centrul David Havili și au intrat la vestiare în avantaj pe tabela de scor: 18 – 0.

După pauză Wallabies au intrat hotărâți în joc și au dominat în majoritatea timpului, reușind să marcheze trei eseuri transformate, dar imprecizia lor le-a permis All Blacks să marcheze alte patru eseuri (niciunul transformat), dintre care două pe intercepție din propriul teren, și să obțină punctul bonus care îi plasează în fruntea clasamentului Rugby Championship.

După două runde, Noua Zeelandă are 10 puncte în clasament, urmată de Africa de Sud cu 9, Argentina și Australia cu 0.

În continuare Rugby Championship se mută în statul Queensland din estul Australiei. Duminică 12 septembrie se desfășoară în cuplaj pe stadionul din Robina, o suburbie a orașului Brisbane, meciurile rundei a treia: de la 10:05 (ora României) Noua Zeelandă – Argentina, urmat la 13:05 de Africa de Sud – Australia.