Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


US Open: Halep, eliminată de Svitolina

Simona Halep, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 12, a ratat calificarea în sferturile de finală ale US Open. Revenită după o serie de accidentări, românca a fost învinsă, duminică, de ucraineanca Elina Svitolina, locul 5 WTA.

Halep a fost trădată de una dintre armele ei importante, reverul, şi nu a fructificat câteva momente cheie ale meciului, mai ales în primul set, notează News.ro. Ea a făcut break la 1-1, apoi a atacat neinspirat pe propriul serviciu şi a fost egalată de jucătoarea ucraineană. La 3-3, românca a avut break-ul în mână, 15-40, înainte de a ceda patru mingi la rând şi ghemul. Svitolina a profitat de un nou ghem slab la serviciu al Simonei şi a făcut 5-3, închizând setul imediat, 6-3, după 34 de minute.

Fostul lider WTA a reuşit câteva lovituri excepţionale în setul al doilea, ridicând în picioare numerosul public prezent pe arena picipală de la Flushing Meadows, majoritar de partea româncei.

La 1-2, Halep a închis rebreak-ul cu o diagonală perfectă din colţul suprafeţei de joc, care i-a încântat pe fani. A repetat loviturile spectaculoase în ghemul următor şi a trecut la conducere, 3-2.

Ucraineanca a evoluat inteligent, a atacat necruţător exact când a trebuit şi, cel mai important, nu a fost destabilizată de loviturile spectaculoase ale adversarei. De la 2-3, ucraineanca nu a mai pierdut niciun ghem şi a pus capăt meciului tot cu cu 6-3, după o oră şi 16 minute.

Elina Svitolina va evolua în faza următoare cu câștigătoarea partidei dintre germana Angelique Kerber, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 16, şi jucătoarea canadiană Leylah Fernandez, locul 73 WTA.

Pentru calificarea în optimi, Simona Halep va primi un premiu de 265.000 de dolari şi 240 de puncte WTA.