Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Championship: Australia 28 Africa de Sud 26, Noua Zeelandă 39 Argentina 0 în runda a treia

quade_cooper.jpg

Quade Cooper
Quade Cooper a marcat 23 din cele 28 de puncte ale australienilor și a adus victoria din penalitate cu ultima lovitură a meciului
Sursa imaginii: 
Sky Sports

Australia a învins campioana mondială Africa de Sud cu 28 - 26, iar Noua Zeelandă a învins Argentina cu 39 – 0 în runda a treia a Rugby Championship. Meciurile s-au jicat la Brisbane în primul cuplaj la acest nivel în rugby-ul internațional. 

O victorie senzațională a Wallabies obținută cu ultima lovitură a meciului din penalitate de mijlocașul lor la deschidere, Quade Cooper, revenit după patru ani de absență în tricoul auriu și care a marcat 23 din cele 28 de puncte ale echipei sale, pe lângă singurul eseu marcat de aripa Andrew Kellaway.

Campionii mondiali, Springboks, erau cât pe ce să obțină o victorie nemeritată, după un joc stereotip în care s-au bazat doar pe enormul lor pachet de înaintași și pe șuturile înalte ale perechii de mijlocași, Faf de Klerk și Habdre Pollard. 

De altfel, ei marcat trei eseuri absolut identice, pa maul de margine (două în situații de superioritate numerică), primul prin talonerul Bongi Mbonambi și celelalte două prin înlocuitorul său, Malcom Marx, cu 11 puncte din lovituri de picior de la Pollard. Scor final: Africa de Sud 26 Australia 28. 

Festivalul rugby-ului din emisfera sudică începuse în primul meci al rundei a treia cu un festival oferit de All Blacks pe stadionul Cbus din Robina, suburbia orașului Brisbane din estul Australiei unde în următoarele patru săptămâni se vor juca toate meciurile din ediția 2021 a Rugby Championship.

Neo-zeelandezii au dominat la toate capitolele și i-au sufocat pe argentinieni cu o presiune permanentă. Los Pumas s-au apărat foarte bine până în minutul 35 când scorul era de doar 7 – 0 pentru All Blacks, după care s-au prăbușit și au primit două eseuri, scorul la pauză fiind de 22 – 0.

Partea a două a continuat în mod similar, All Blacks au mai marcat două eseuri (cinci în total) și au câștigat cu 39 – 0, cea mai mare diferență de scor dintre cele două echipe din ultimii 20 de ani.

Autorii eseurilor au fost centrul Rieko Ioane, flankerul Dalton Papalii, aripa Sevu Reece și numărul 8 Luke Jacobson (două). Mijlocașul la deschidere Beauden Barrett a transformat unul dintre acestea și a adăugat și o penalitate, iar fratele său, fundașul Jordie Barrett, a transformat trei eseuri și o penalitate.

În clasament pe primul loc după trei runde se află Noua Zeelandă, cu 15 puncte, urmată de Africa de Sud cu 10, Australia 4 și Argentina 0. 

Sâmbătă cele patru echipe se mută pe stadionul Suncorp din Brisbane unde în primul meci al rundei a patra Australia va juca revanșa cu Africa de Sud de 10:05 (ora României), iar Argentina va întâlni Noua Zeelandă de la 13:05.