Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Djokovic, învins clar de Medvedev în finala US Open

us_open.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Dezamăgire pentru liderul mondial Novak Djokovici. Sârbul a ratat ocazia de a face Marele Şlem, respectiv de a câștiga toate cele 4 turnee mari în acelaşi sezon.

Djokovic a fost învins aseară fără probleme de Daniil Medvedev. Rusul s-a impus în trei seturi încheiate cu același scor: 6-4. Pentru Medvedev, ocupant al locului secund mondial, este primul turneu de grand slam câștigat în carieră.

„Voi juca acest meci ca şi cum ar fi ultimul al carierei”, promitea Nole, înaintea finalei. Sârbul nu s-a ţinut de cuvânt. A intrat moale în meci, semn al epuizării fizice din semifinala intensă avută cu germanul Alexander Zverev, partidă câştigată de numărul 1 ATP în 5 seturi.

”Nole” rămâne cu 20 de titluri de Mare Şlem în carieră, la egalitate cu elveţianul Federer şi cu spaniolul Nadal.

Sârbul are palmares pozitiv cu cei doi mari rivali ai săi, deşi este cel mai tânăr din toţi. Djokovic, 34 de ani, îl conduce cu 30-28 pe spaniolul Rafael Nadal, 35 de ani, la confruntările directe cu 30-28. Iar pe Roger Federer, 40 de ani, îl conduce cu 27-23 la meciurile directe.

Legăturile cu România

La 17 ani, a venit la Openul României de la Bucureşti. Iar în perioada junioratului, a stat în cameră cu Victor Ioniţă. Cei doi s-au revăzut pe când românul o antrena pe Simona Halep şi o însoţea la marile turnee. Nole l-a recunoscut de îndată pe Victor şi, de cum l-a zărit, a început să fredoneze melodia „Dragostea din tei”, a povestit chiar Ioniţă.