Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Campionatul Angliei se reia cu 13 echipe, una mai mult ca în ediția trecută

bristol_saracens.jpg

Bristol - Saracens
Bristol - Saracens capul de afiș al rundei inaugurale a Gallagher Premiership
Sursa imaginii: 
Gallagher Premiership

Gallagher Premiership, prima ligă de rugby a Angliei, se reia vineri cu participarea a 13 echipe, una în plus față de campionatul precedent. Saracens, proaspăt promovați după un an de purgatoriu în liga a doua, sunt favoriți la cota pariurilor.

Ediția 2021/2022 a campionatului Angliei începe în fanfară încă de la primul meci: Bristol Bears, câștigătorii sezonului regulat și semifinaliști în ediția trecută, întâlnesc pe teren propriu pe Saracens reveniți rapid în prima ligă după o retrogradare de penalizare pentru depășirea repetată a plafonului salarial pentru lotul de jucători de șapte milioane de lire pe ani – o sumă câștigată individual de destui fotbaliști din prima ligă a Angliei.

Meciul se desfășoară cu începere de la 19:45 (21:45 în România) pe stadionul Ashton Gate din Bristol și în timp ce gazdele aliniază cel mai bun XV posibil, oaspeții sunt privați de serviciile Leilor Britanici și Irlandezi reveniți din turneu din Africa de Sud – Mako Vunipola, Jamie George, Maro Itoje, Owen Farrell și Elliot Daly – aflați la odihnă obligatorie, ca și Vincent Koch, aflat cu lotul Africii de Sud în Australia la Rugby Championship până la începutul lui octombrie.

Runda 1 mai cuprinde meciurile:

Leicester Tigers – Exeter Chiefs (sâmbătă ora 17:00)

Northampton Saints – Gloucester (sâmbătă ora 17:00)

Worcester Warriors – London Irish (sâmbătă ora 17:00)

Sale Sharks – Bath (sâmbătă ora 19:00)

Newcastle Falcons – Harlequins, campionii en titre (duminică, ora 17:00)

Wasps au liber în prima rundă. Anul acesta nu există retrogradare în liga a doua.

Noul United Rugby Championship – liga celto-italo-sud-africană – cu 16 echipe (câte patru din Irlanda, Țara Galilor și Africa de Sud, câte două din Scoția și Italia) începe săptămâna viitoare.

Cea de-a treia mare ligă europeană – Top 14, campionatul Franței, cu 14 echipe – a început deja de două săptămâni și în acest weekend se dispută runda a treia.