Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pelé a fost din nou internat la terapie intensivă

pele.jpg

Image source: 
france24.fr

Fostul mare fotbalist brazilian este iar internat la terapie intensivă, ca măsură de precauție, în spitalul „Albert Einstein” din Sao Paulo, anunță agenția ANSA.

În prezent, starea lui Pelé rămâne stabilă, dar transferul la terapie intensivă a fost decis ca măsură de precauție pentru o monitorizare mai atentă.

Acesta a avut o problemă de reflux joi seară, după ce în urmă cu câteva zile a fost operat pe colon.

Amintim, Pelé părăsise marți terapia intensivă pentru a-și continua recuperarea. Condițiile sale s-au îmbunătățit atât de mult încât a publicat chiar și pe rețelele sociale, spunând că este dispus să joace „90 de minute plus prelungiri”:

"Prietenii mei, acesta este un mesaj pentru fiecare dintre voi. Să nu credeţi nici măcar o clipă că nu am citit miile de mesaje de dragoste pe care le-am primit", a spus Pelé pe Instagram: „Vă mulţumesc foarte mult fiecăruia dintre voi, cei care aţi dedicat un minut din ziua voastră pentru a-mi trimite energie pozitivă. Iubire, iubire şi iubire! Am părăsit deja secţia de terapie intensivă şi mă aflu în camera mea. Continui în fiecare zi mai fericit, cu multă dispoziţie de a juca 90 de minute, plus prelungiri. Vom fi împreună în curând!"

De mai mulți ani Pelé suferă de probleme la şold şi nu poate merge fără ajutor. Apariţiile sale publice erau deja reduse înainte de pandemia Covid-19 şi de atunci a ieşit de foarte puţine ori în afara casei sale de lângă Santos.

La 4 septembrie el a suferit o intervenţie chirurgicală de îndepărtare a unei tumori la colon, iar de atunci se află în spitalul din Sao Paulo.