Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Championship: Australia 30 Africa de Sud 17, Noua Zeelandă 36 Argentina 13 în runda a patra

len_ikitau.jpg

Len Ikitau
Centrul Len Ikitau marchează primul eseu australian împotriva sud-africanilor
Sursa imaginii: 
Australia Rugby Twitter

Noua Zeelandă și Australia au câștigat cu punct bonus în Rugby Championship și meciurile revanșă după o săptămână cu Argentina și respectiv Africa de Sud. All Blacks au trecut pe primul loc înaintea campionilor mondiali Springboks în fruntea clasamentului mondial, iar Wallabies au urcat pe locul 3.

O seară superbă pe stadionul Suncorp din Brisbane, unde cele două echipe de la Antipozi s-au impus de o manieră convingătoare împotriva adversarilor lor din Africa și America de Sud, în cel de-al doilea cuplaj care începe să se impună ca cea mai spectaculoasă formă de organizare în rugby-ul internațional.

În primul meci, gazdele au speculat slăbiciunile campionilor mondiali, care în pofida dominării teritoriale și a posesiei au demonstrat indisciplină și lipsă de imaginație.

Australienii au marcat patru eseuri, câte două prin centrul Len Ikitau și aripa Marika Koroibete, restul punctelor venind din lovituri de picior ale mijlocașului la deschidere Quade Cooper.

Sud africanii au marcat un singur eseu prin centrul Lukhanyo Am și patru lovituri de pedeapsă prin mijlocașul la deschidere Handre Pollard. Scor final Australia 30 Africa de Sud 17.

În cel de-al doilea meci Noua Zeelandă a obținut victoria scontată, a patra consecutivă cu punct bonus în acest turneu și au aproape asigurată victoria în acest turneu.

All Blacks, cu o echipă întinerită au marcat cinci eseuri față numai unul al argentinienilor, care reușesc primele puncte după două înfrângeri la zero în fața Noii Zeelande. Scor final Noua Zeelandă 36 Argentina 13.

Cu acest rezultat, neo-zeelandezii revin prima poziție a clasamentului World Rugby, deținută de Africa de Sud după victoria de la Cupa Mondială din Japonia în 2019.

În clasamentul Rugby Championship All Blacks au punctaj maxim, 20 din patru partide, urmați de Africa de Sud 10, Australia 9 și Argentina 0.

Sâmbăta viitoare în runda a cincea sunt programate în cuplaj pe stadionul Country Bank din South Townsville, statul Queensland meciurile: Noua Zeelandă – Africa de Sud (10:05 or României) și Australia – Argentina (13:05).