Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Constanța: Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă

beach_wrestling.png

Sursa imaginii: 
uww.org

Peste 600 de sportivi se întrec în aceste zile pe Plaja Neversea din Constanța, la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă, anunță într-un comunicat Primăria Constanța.

”Deschiderea oficială a competiției are loc astăzi, la ora 15:30. Beach Wrestling World Championships 2021 promite 4 zile pline de adrenalină pe plaja Neversea. Intrarea este liberă pentru toți cei care vor dori să încurajeze componenții Loturilor Naționale ale României, în cursa lor pentru medalii”, precizează sursa citată.

Evenimentul este organizat de Federația Română de Lupte, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Competiția reunește peste 600 de sportivi și oficiali din peste 50 de țări. Astăzi, se desfășoară probele pentru categoria cadeți. Vineri, vor intra în lupta pentru medalii sportivii de la categoria juniori. Spectacolul pe nisip va continua sâmbătă cu probele pe echipe iar duminică vor avea loc probele eliminatorii și finale.

Pe lângă întreceri, vor fi organizate mai multe evenimente cultural-artistice care evidențiază valorile locale dobrogene și naționale. Programul va conține și meciuri demonstrative de lupte tradiționale tătărești – Küreș.