Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Championship: Noua Zeelandă învinge Africa de Sud cu 19 – 17 și câștigă titlul; Australia 27 Argentina 8

noua_zeelanda_africa_de_sud.jpg

Noua Zeelandă 19 Africa de Sud 17
All Blacks au câștigat al 100-lea meci cu Springboks în 100 de ani
Sursa imaginii: 
All Blacks Twitter

Noua Zeelandă a câștigat Rugby Championship după victoria împotriva campionilor mondiali, Africa de Sud, cu 19 – 17. În al doilea meci al cuplajului de la Townsville în estul Australiei, Australia a învins Argentina cu 27 - 8

Al 100-lea meci între primele două echipe ale lumii nu a dezamăgit. A fost o ciocnire a două stiluri diferite, All Blacks jucând la mână din toate pozițiile, iar Springboks bazându-și jocul pe masivul pachet de înaintași, o apărare agresivă și șuturile înalte de urmărire ale mijlocașului lor la grămadă, Faf de Klerk.

All Blacks au deschis scorul rapid în minutul 3 prin aripa Will Jordan care a finalizat în eseu o acțiune în care Springboks nu au atins balonul. Fundașul Jordie Barrett a transformat și a adus echipa sa în avantaj cu 7 – 0.

Sud africanii au replicat rapid în maniera loc caracteristică: De Klerk a șutat înalt în 22-ul adevrs, aripa George Bridge a scăpat balonul și adversarul său direct Sbu Nkosi a profitat și a marcat eseu din apropiere, dar mijlocașul la deschidere Handre Pollard a ratat transformarea: 7 – 5 pentru All Blacks.

De aici încolo și după pauză meciul a fost o încleștare titanică, cu apărările mai buune decât atacurile celor două echipe și nu s-a mai marcat nici un eseu.

Barrett și Pollard au marcat fiecare câte patru lovituri de pedeapsă, fundașul All Blacks aducnd victoria echipei sale cu două minute înainte de final: Noua Zeelandă 19 Africa de Sud, în al 100-lea meci dintre cele două echipe în exact 100 de ani, ambele câștigând Cupa Mondială de câte trei ori, în cele nouă ediții disputate până acum.

În al doilea meci Australia a învins Argentina cu 27 - 8 după un meci în care gazdele au dominat începutul și sfârșitul meciului, dar au ratat un la patrulea eseu care le-ar fi oferit punctul bonus. Argentienienii au avut un moment favorabil la 17 - 8 pentru australieni, dar au ratat o lovitură de pedeapsă și au pierdut inițiativa. 

În clasament Noua Zeelandă are 24 puncte din cinci meciuri și nu mai poate fi ajunsă înaintea ultimei runde, nici de Australia cu 13 puncte sau Africa de Sud cu 11 puncte (5 meciuri), în timp ce Argentina are 0 puncte.

Ultima rundă a Rugby Championship are loc sâmbătă 2 octombrie pe Cbus Super Stadium - Robina în același stat Queensland din estul Australiei: Australia - Argentina (10:05 ora României) și Noua Zeelandă - Africa de Sud (13:05).