Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Championship: Șase jucători din lotul Argentinei blocați în carantină după încălcarea regulilor în Australia

pumas.jpg

Los Pumas
Argentinienii vor fi privați de șase jucători blocați în carantină în statul New South Wales
Sursa imaginii: 
Los Pumas

Echipa Argentinei nu va putea folosi în meciul cu Australia șase jucători din lotul său, care sunt blocați în afara statului Queensland, ca urmare a încălcării restricțiilor impuse pentru combaterea pandemiei. Sâmbătă are loc ultima rundă a Rugby Championship în care mai joacă și Noua Zeelandă și Africa de Sud.

Cei șase jucători, printre care flankerul Pablo Matera, pilierul Santiago Medrano și talonerul Santiago Socino, care au jucat sâmbăta trecută în runda a cincea împotriva Australiei, și doi membri ai personalului tehnic au călătorit fără permisiune în statul vecin New South Wales, care este o zonă cu infectare ridicată cu Coronavirus.

La întoarcere în statul Queensland, unde se desfășoară anul acesta Rugby Championship – turneul de vârf al emisferei sudice – cei opt au fost opriți și obligați să intre în carantină.

Toți se află într-o stare perfectă de sănătate, cazați într-un hotel din zonă, așteptând rezolvarea situației lor. Pentru moment, singura lor limitare este imposibilitatea momentană de a se transfera aici pentru a se alătura restului membrilor lotului care rămân în Queensland.”, se spune într-un comunicat al echipei Argentinei.

Antrenorul Mario Ledesma nu a căutat niciun fel de scuze pentru jucătorii săi, dar a refuzat să pomenească despre eventuale sancțiuni.

Vom vorbi despre asta după încheierea turneului. Acum e timpul pentru rugby”, a spus Ledesma.

Nu este prima oară când Matera, care joacă la Crusaders în Noua Zeelandă, este implicat într-o controversă. Anul trecut, când Rugby Championship s-a jucat tot în Australia, Ledesma i-a retras calitatea de căpitan ale echipei după ce au ieșit la iveală mesaje cu caracter rasist pe care Matera le-a postat pe internet cu câțiva ani înainte.

Australia a pierdut toate cele cinci meciuri disputate anul acesta în Rugby Championship și meciul cu Australia de sâmbătă care se desfășoară pe stadionul din Robina de la 10:05 (ora României) este o șansă pentru Los Pumas de a marca puncte în clasament. Aflați la un moment dat pe locul șase în clasamentul World Rugby, Pumas sunt la oara actuală pe locul opt, iar dacă pierd și al doilea meci cu Wallabies vor cădea pe locul nouă.

În al doilea și ultimul meci al cuplajului de la Robina joacă Noua Zeelandă și Africa de Sud, primele două clasate în World Rankings. All Blacks sunt virtuali câștigători ai Rugby Championship și au ca scop Marele Șlem. Pentru campionii mondiali, Springboks, acesta este un meci al orgoliului, după înfrângerea în fața All Blacks de sâmbăta trecută, 17 – 19 printr-o penalitate cu două minute înainte de final. Meciul începe la 13:05.

Tot sâmbătă au loc două meciuri pentru calificarea la Cupa Mondială din 2023  în zona Americilor. Statele Unite dispută prima manșă cu Uruguay la Glendale în Colorado pentru primul loc calificativ, în timp ce Canada joacă primul meci cu Chile la Langford. Meciurile retur vor avea loc pe 9 septembrie în Uruguay și respectiv Chile.

Învinsa din dubla manșă SUA – Uruguay va juca apoi cu învingătoarea din dubla manșă Canada – Chile pentru al doilea loc calificativ, în timp ce învinsa acestei duble manșe va merge la turneul final de calificare în noiembrie 2022, care va desemna a 20-a și ultima echipă calificată la RWC 2023.

SUA - Uruguay rugby
Statele Unite și Uruguay joacă sâmbătă prima din cele două manșe calificative la Cupa Mondială