Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Primul meci în nordul Londrei cu tribune pline post-pandemie

stadionul_stonex.jpg

Stadionul StoneX
Saracens au jucat pentru prima oară în peste un an jumătate pe teren propriu cu tribunele pline
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Saracens au jucat primul meci acasă de la revenirea în prima ligă de rugby a Angliei cu tribunele pline pentru prima oară din martie anul trecut la începerea pandemiei de Coronavirus. Foștii campioni ai Angliei și Europei au învins Newcastle cu 37 – 23.

Atmosferă de sărbătoare pe stadionul StoneX din nordul Londrei, în primul rând datorită revenirii Saracens, de cinci ori campioni ai Angliei și de trei ori campioni ai Europei în ultimul deceniu în prima ligă, Gallagher Premiership, după un an în purgatoriul ligii a doua ca pedeapsă pentru depășirea repetată a plafonului salarial pentru lotul de jucători, care se ridică la șapte milioane de lire anual, adică cam cât câștigă singuri destui fotbaliști de prima ligă în Anglia.

În al doilea rând, acesta este primul meci pe teren propriu disputat pe teren propriu fără restricții pentru spectatori după martie 2020 și începutul pandemiei de Coronavirus. Iar spectatorii au umplut tribunele, deși una dintre acestea este în construcție și deci capacitatea este limitată, deocamdată.

Dar viitorul Saracens pare asigurat, săptămâna aceasta pachetul majoritar de acțiuni fiind preluat contra sumei de 32 de milioane de lire sterline de un consorțiu din care face parte și fostul jucător al Sarazinilor Francois Piennar, căpitanul echipei Africii de Sud care a câștigat Cupa Mondială în 1995.

Cât privește meciul cu Newcastle acesta a început total defavorabil pentru Saracens, care au greșit în serie și au permis oaspeților să conducă la un moment dat cu 17 – 3. Arbitrul a acordat apoi un eseu de penalizare după un maul de margine al Saracens care se îndrepta implacabil către linia de țintă fiind prăbușit ilegal de înaintașii Newcastle, care au intrat la vestiare cu un avantaj de 17 – 10.

Marginea - punctul forte

După pauză pe teren a existat o singură echipă, Saracens, care au mai marcat încă trei eseuri prin talonerul Jamie George, pilierul Mako Vunipola și fratele acestuia, numărul 8 Billy, toate trei după margini în 22-ul advers. Cei trei internaționali englezi au dat cel mai bun răspuns selecționerului echipei Angliei, Eddie Jones, care nu i-a convocat la un mini-cantonament la începutul săptămânii.

Saracens 37 Newcastle 23
Marginea a fost la originea celor patru eseuri marcate de Saracens
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Mijlocașul la deschidere și căpitanul echipei, Owen Farrell, a marcat restul de puncte, 15, din lovituri de picior. Scor final Saracens 37 Newcastle Falcons 23.

În celelalte meciuri ale rundei a patra s-au înregistrat rezultatele Harlequins 52 Bristol Bears 24 (după 7 – 24 la pauză), London Irish 16 Leicester Tigers 21, Exeter Chiefs 42 Worcester Warriors 5, Gloucester 33 Sale Sharks 32.

Duminică se joacă meciul Wasps – Northampton Saints, în timp ce Bath stă. Anul acesta Gallagher Premiership are 13 echipe și nu există retrogradare sau promovare în și din liga a doua.

În clasament pe primul loc se află Leicester Tigers cu 18 puncte (patru meciuri), urmați de Harlequins cu 15 puncte (trei meciuri) și Northampton Saints 13 puncte (trei meciuri).