Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Baia Mare câștigă al treilea titlu consecutiv, 11 - 3 în finala cu Steaua

Baia Mare 11 Steaua 3

Știința Baia Mare a învins pe Steaua cu 11 - 3 în finala Super Ligii Bank și a păstrat titlul de campioană națională. În meciul pentru locul 3 Dinamo a învins pe Rugby SCM Timișoara cu 16 - 11. Meciurile au avut loc fără pubic pe Stadionul Național Arcul de Triumf. 

Zimbrii au obținut al treilea titlu consecutiv și al optulea din istoria lor, dar mai important al șaptelea de la crearea Super Ligii în 2009. Interesant este faptul că scorul final a fost stabilit deja la pauză, iar în partea a doua nu s-a mai marcat niciun punct. Scor final Baia Mare 11 

În finala mică Dinamo a reușit să întreacă pe Timișoara cu 16 - 11 după ce bănățenii conduceau la pauză cu 11 - 6. Este pentru prima oară din 2009 când Dinamo urcă pe podium. 

Deși Steaua și Dinamo s-au clasat pe locurile 2, respectiv 3, ele nu au reușit să spargă monopolul provinciei asupra Super Ligii CEC Bank, câștigată din 2009 numai de Baia Mare și Timișoara. 

În meciul de departajare pentru locurile 5 - 6, Universitatea Cluj a învins pe propriul teren pe Tomitanii Constanța cu 36 - 24. Ediția 2020 - 2021 a Super Ligii CEC Bank a avut șase echipe participante.