Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Saracens înving pe Bath cu 71 – 17, scorul campionatului Angliei în ediția actuală

saracens_bath.jpg

Bath 17 Saracens 71
Pachetul de înaintași al Saracens înaintează irezistibil către un nou eseu
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Saracens au învins pe Bath în deplasare cu 71 – 17, realizând scorul campionatului Angliei în ediția actuală a Gallagher Premiership. Pe primul loc după cinci runde se situează neînvinși Leicester Tigers.

Demonstrație de eficiență maximă făcută de Saracens pe Recreation Ground din Bath unde cvintuplii campioni ai Angliei și tripli campioni ai Europei au demolat pur și simplu echipa gazdă care a avut pe alocuri o evoluție jenantă

Saracens au marcat 10 eseuri dintre care șase înainte de pauză când conduceau cu 45 – 0. Practic, fiecare incursiune în 22-ul advers era finalizată cu o încercare.

Definitorie fost acțiunea din finalul primei părți când, cu ceasul în roșu la scorul de 38 - 0, căpitanul Saracens și al naționalei Angliei, mijlocașul la deschidere Owen Farrell (care a transformat opt eseuri și o lovitură de pedepasă), a refuzat să bată scurt o lovitură de pedeapsă și apoi să trimită balonul în tușă pentru final, ci a trimis balonul în margine direct la cinci metri de terenul de țintă al lui Bath și din tușa executată de talonerul Jamie George a rezultat un maul de margine, finalizat de același George în eseu.

După pauză, Bath au ieșit mai deciși în teren și au marcat un eseu pe un șut al lui Farrell blocat. A fost însă un foc de paie, pentru că Saracens și-au continuat dominarea marcând alte patru eseuri, două dintre ele ca la antrenament.

Owen Farrell
Owen Farrell a marcat 19 puncte din lovituri de picior
Sursa imaginii: 
Petru Clej

La scorul de 71 – 7 Saracens au oprit motoarele și au permis gazdelor să marcheze încă două eseuri, ceea ce nu i-a scutit de înregistrarea celei mai severe înfrângeri din istoria lor pe teren propriu.

În celelalte jocuri ale rundei a cincea, Leicester Tigers au învins în deplasare 48 – 3 pe Worcester Warriors, în timp ce campionii din sezonul trecut, Harlequins au suferit prima înfrângere, 22 – 28 în deplasare cu Sale Sharks. Exeter Chiefs au învins în deplasare pe Wasps cu 28 – 23, Newcastle au trecut de Bristol cu 13 – 5, iar meciul dintre London Irish și Gloucester s-a terminat la egalitate 25 – 25.

În clasament pe primul loc se află Leicester cu 23 de puncte, singura echipă neînvinsă, urmați de Harlequins 16 puncte, Saracens și Exeter 15 puncte, Northampton Saints 14 puncte. De remarcat că primele cinci clasate sunt și echipele care au câștigat campionatul Angliei în ultimii 10 ani.