Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noua Zeelandă din nou pe locul 1 în clasamentul World Rugby după victoria cu 54 – 16 în fața Țării Galilor

rieko_ioane.jpg

Rieko Ioane
Aripa Rieko Ioane lansează un nou atac pentru All Blacks care au marcat șapte eseuri împotriva Țării Galilor
Sursa imaginii: 
All Blacks Twitter

Noua Zeelandă a învins Țara Galilor cu 54 – 16 la Cardiff și a revenit pe primul loc în clasamentul World Rugby. În celălalt meci internațional al zilei Scoția a învins Tonga cu 60 – 14.

All Blacks au înlocuit Africa de Sud în fruntea ierarhiei mondiale a rugby-ului în debutul meciurilor test de toamnă din emisfera nordică, după o victorie categorică pe Principality Stadium în fața unei echipe a Țării Galilor privată de numeroși titulari care joacă în campionatul Angliei, indisponibili din cauza faptului că fereastra internațională începe pe 1 noiembrie și cluburile nu erau obligate să-i elibereze până atunci.

Neo-zeelandezii au marcat nu mai puțin de șapte eseuri față de doar unul al galezilor, dar perioada lor cea mai impresionantă a fost după minutul 68, când conduceau cu 28 – 16, ei au apăsat pedala accelerației marcând patru eseuri după atacuri din toate pozițiile cu jocul lor excelent de sprijin și off-load (pasă din contact) care au făcut șah-mat apărarea galeză.

Omul meciului a fost mijlocașul la deschidere Beauden Barrett, care cu prilejul celui de-al 100-lea meci sub culorile All Blacks a marcat două eseuri, primul și ultimul, ambele pe intercepții, dar mai important a dirijat magistral jocul liniilor dinapoi care au dat un adevărat recital de joc-spectacol. Scor final Țara Galilor 16 Noua Zeelandă 54.

În primul meci test al zilei Scoția a învins Tonga la Edinburgh cu 60 – 14 (10 – 1 la eseuri), ambele echipe fiind private de numeroși jucători care joacă în ligile europene, insularii au fost handicapați de faptul că lotul lor se reunise cu doar patru zile înainte.

Tonganii, care joacă sâmbăta viitoare cu Anglia, vor întâlni și România la București pe 20 noiembrie și atunci vor avea la dispoziție jucătorii care evoluează în campionatele Angliei și Franței.