Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Jucătorul de origine română Theo Dan, pentru prima oară titular la Saracens

theo_dan_in_meciul_saracens_-_harlequins.jpg

Theo Dan în meciul Saracens - Harlequins
Theo Dan debutează ca titular la Saracens
Sursa imaginii: 
Theo Dan

Theo Dan va debuta vineri pentru prima oară ca titular în echipa de rugby din primă ligă a Angliei, Saracens. Jucătorul de origine română joacă pe post de taloner și a debutat în prima echipă a Saracens săptămâna trecută.

Sunt foarte mândru sa fiu selecționat ca titular pentru Saracens. Stiu ca o sa fie un meci forte greu, dar abia aștept sa joc.” a declarat la RFI Theo Dan. El va juca în meciul London Irish – Saracens din Premiership Cup, competiția la care participă echipele din prima ligă a Angliei, pe timpul meciurilor internaționale test de toamnă.

El a debutat pentru prima oară în echipa întâi a Saracens săptămâna trecută, când a intrat în partida Saracens – Harlequins, scor 28 – 21, în minutul 51 al partidei.

Principalii doi taloneri ai lui Saracens sunt accidentați: internaționalul englez Jamie George va lipsi 8 – 10 săptămâni, iar Tom Woolstencroft va di indisponibil 4 – 5 săptămâni.

În vârstă de 20 de ani, Theo a fost internațional pentru Anglia U20, iar în ultimul an și jumătate a fost împiedicat să joace de o accidentare la genunchi.

Născut la Londra din părinți români, el este student în anul 2 la King’s College unde studiază Filosofie, politică și economie. El vorbește fluent limba română.