Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby Coronavirus: Campionii României, Baia Mare, blocați în Africa de Sud

baia_mare_rugby.jpg

CSM Știința Baia Mare în Africa de Sud
Lotul echipei Baia Mare este blovat în Africa de Sud
Sursa imaginii: 
Baia Mare Rugby Facebook

Lotul echipei campioane de rugby a României, CSM Știința Baia Mare, aflată în turneu în Africa de Sud, nu se poate întoarce deocamdată în țară, toate zborurile spre Uniunea Europeană fiind anulate. Apariția unei noi variante de Coronavirus cu mutații – Omicron – în Africa de Sud a creat panică în întreaga lume.

Qatar Airlines a anulat toate zborurile din Africa de Sud spre Europa. Agenția care a luat biletele, caută acum variante de zbor cu alte companii. Sigur azi nu plecăm, așa cum era preconizat.”, a declarat la RFI antrenorul principal de la Baia Mare, Eugen Apjok, vorbind de la Bloemfontein.

În zona unde suntem noi, nu sunt cazuri de Covid cu noua variantă, deocamdată. În ceea ce privește lotul nostru, am făcut cu toții joi test rapid și toți am fost  negativi, iar vineri am făcut test PCR și toți suntem negativi. Sper să se găsească o soluție să ne întoarcem acasă. Dar cei de acasă trebuie să știe că noi toți din delegație suntem bine”, a mai spus Eugen Apjok.

Vineri, Baia Mare a jucat le Bloemfontein cu Toyota Cheetahs, pierzând cu 5 – 54, după ce în primul joc câștigase cu 72 – 14 împotriva lui Free State XV.

Meciurile celor mai bune echipe de club din Africa de Sud – Bulls, Lions, Sharks și Stormers – care evoluează în United Rugby Championship alături de cluburi din Irlanda, Țara Galilor, Scoția și Italia, au fost contramandate din cauza alertei provocate de varianta Omicron.