Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Gallagher Premiership - Leicester pe primul loc, urmați de Saracens și Harlequins

saracens_sale.jpg

Saracens 25 Sale 14
Saracens au marcat primul eseu al meciului dintr-un maul de margine
Sursa imaginii: 
Petru Clej

În runda a noua a campionatului Angliei la rugby, Saracens au învins pe Sale Sharks cu 25 - 14, în timp ce campionii Harlequins au pierdut pe teren propriu, 19 - 22 în fața London Irish. În clasament continuă să conducă Leicester Tigers. 

Pe un frig pătrunzător în nordul Londrei, Saracens au învins pe Sale după o evoluție neconvingătoare și profitând de indisciplina oaspeților care au rămas în 14 din minutul 46 când aripa Byron McGuigan a primit un cartonaș roșu după ce l-a luat la trântă pur și simplu pe centrul Nick Tompkins. Antrenorul lui Sale, Alex Sanderson, a declarat că McGuigan este un fan al campionatelor de lupte UFC și poate că s-a inspirat de acolo. 

Saracens s-au apărat foarte exact, mai ales după pauză, c#nd, deși în 14, oaspeții au dominat atât posesia balonului cât și teritorial, dar gazdele cu numărul 8 Billy Vunipola - declarat omul meciului - în formă de zile mari au marcat două eseuri, practic din singurele prezențe în 22-ul advers după pauză. Scor final Saracens 25 Sale Sharks 14. 

În derby-ul londonez, campionii en titre, Harlequins, au pierdut acasă, 19 - 22, în fața lui London Irish, oaspeții practicând un joc de permanent atac din orice poziție și demonstrând că egalul obținut în afața Saracens în runda trecută, 34 - 34, după ce erau conduși cu 34 - 8 în minutul 60 nu a fost o întâmplare. 

În celellate meciuri ale rundei s-au înregistrat rezultatele: Bristol Bears 20 Northampton Saints 36, Batth 16 Exeter Chiefs 23, Newcastle Falcons 24 Worcester Warriors 24, Wasps 33 Gloucester 35.

În clasament conduc Leicester Tigers 37 de puncte (opt victorii din opt meciuri disputate), urmați de Saracens cu 31 de puncte, Harelquins 28 și Northampton 25.

În runda viitoare au loc derby-urile Leicester - Harlequins și Exeter - Saracens.