Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Gallagher Premiership: Leicester 10 victorii din 10 meciuri! Saracens țin pasul

saracens_worcester.jpg

Saracens 61 Worcester Warriors 29
Saracens (în negru) marchează unul din cele nouă eseuri în partida ca Worcester Warriors după o amrgine la cinci metri de terenul de țintă
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Leicester Tigers au obținut a 10-a victorie consecutivă în 10 meciuri disputate în Gallagher Premiership, campionatul Angliei, 28 – 26 în deplasare cu Bristol Bears. Saracens, clasați pe locul 2, au învins pe Worcester Warriors cu 61 – 29.

Meci dramatic la Bristol, unde liderii au învins în minutul patru al prelungirilor de o manieră dramatică: la scorul de 26 – 23 pentru gazde, mijlocașul la deschidere al Tigrilor, George Ford a trimis o lovitură de pedeapsă spre margine în 22-ul Urșilor, dar fundașul Charles Piutau (cel mai bine plătit jucător al lumii – un milion de lire sterline pe an) a reușit să respingă balonul în teren când acesta se afla în aer, iar el nu atingea pământul cu picioarele.

Numai că Piutau a aruncat balonul înainte, arbitrul a dictat o grămadă ordonată cu introducerea Tigrilor, care la faza următoare au plimbat balonul de la stânga la dreapta, iar aripa Harry Potter a marcat eseu la colț, aducând victoria în ultimă instanță: Bristol 26 Leicester 28.

La Londra s-a desfășurat un meci total diferit, unde Saracens au învins cu 61 – 29 pe Worcester Warriors, după un meci în care au dovedit o clasă incontestabilă, marcând nouă eseuri din toate pozițiile.

Numai că la scorul de 61 – 14 în minutul 70, gazdele au operat mai multe schimbări, din teren ieșind internaționalii englezi Mako și Billy Vunipola, Maro Itole și Alex Goode și pe fondul unei relaxări în apărare oaspeții au reușit să marcheze încă trei eseuri, pentru un total de cinci, rezultatul final nereprezentând raportul real de forțe între cele două echipe.

În celelalte două meciuri ale rundei a 11-a Wasps au învins pe Londin Irish cu 38 – 30, în timp ce Bath și-au continuat parcursul catastrofal, pierzând al 10-lea meci consecutiv, 20 – 40 pe teren propriu cu Gloucester.

În ultimul meci disputat luni pe stadionul Twickenham din Londra Harlequins au învins pe Northampton Saints cu 41 - 27.

Meciul Newcastle Falcons – Sale Sharks a fost contramandat din cauza testelor pozitive pentru Coronavirus din tabăra oaspeților, scorul a fost decis la masa verde 0 - 0, cu patru puncte pentru Newcastle și două pentru Sale.

În clasamentul Gallagher Premiership conduc Leicester Tigers cu 45 de puncte, urmați de Saracens 37,  Harlequins 34, Gloucester 33 și Northampton 30, toate cu câte 10 meciuri disputate.