Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Gallagher Premiership: Leicester continuă neînvinși, Saracens și Harlequins victorii în deplasare

eseu_saracens.jpg

Northampton Saints 6 Saracens 30
Saracens au marcat al doilea din cele trei eseuri ale lor după un maul de margine
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Leicester Tigers au obținut a 11-a victorie consecutivă în 11 meciuri în Gallagher Prmiership, campionatul de rugby al Angliei. Urmăritorii, Saracens și Harlequins, au câștigat în deplasare.

Faptul că sunt sub investigație pentru presupusa depășire a plafonului salarial pentru lotul de jucători, nu pare să-i fi afectat pe Tigri, care însă au marcat abia în prelungiri al patrulea eseu pentru bonusul ofensiv, într-un meci altfel fără istoric împotriva Newcastle Falcons, câștigat cu 31 – 0.

Leicester sunt bănuiți a fi depășit plafonul de 7 milioane de lire anual pentru fondul salarial, acuzația datând din trecut, căci acum, din cauza pandemiei de Coronavirus, plafonul a fost redus la 5 milioane de lire. În 2020 Saracens au fost penalizați și retrogradați pentru depășirea în trei sezoane consecutive a plafonului salarial, ei revenind însă imediat în Premiership în 2021.

Și nu doar că au revenit, acum Saracens sunt pe locul 2 în spatele lui Leicester, după victoria în deplasare, 30 – 6, în fața lui Northampton Saints. După o primă parte egală, 6 – 6, dominată de gazde, Saracens s-au impus după pauză cu un joc metodic pe înaintare și o apărare impermeabilă, marcând trei eseuri, omul meciului fiind centrul Alex Lozowski, care a marcat 20 de puncte (un eseu, trei transformări și trei penalități).

Campionii en-titre, Harlequins au câștigat în deplasare, 20 – 17 în fața lui Gloucester, beneficiind de revenirea tânărului mijlocaș la deschidere al echipei Angliei, Marcus Smith, care a marcat 10 puncte din lovituri de picior.

În celelalte două partide disputate sâmbătă, Sale Sharks au învins pe Wasps cu 26 – 18, iar Exeter Chiefs au câștigat în fața Bristol Bears cu 19 – 13. Meciul London Irish – Bath a fost anulat din cauza unui număr ridicat de teste pozitive pentru Coronavirus în lotul oaspeților.

În clasament conduc Leicester Tigers cu 50 de puncte, urmați de Saracens 41, Harlequins 38 și Gloucester cu 34, toate având 11 meciuri disputate.