Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Gallagher Premiership: Leicester pe primul loc la sfârșitul turului, Saracens prima înfrângere acasă

saracens_24_gloucester_25.jpg

Saracens 24 Gloucester 25
Gloucester (în albastru) au obținut prima victorie pe terenul Saracens din nordul Londrei
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Leicester Tigers au încheiat detașat pe primul loc turul primei ligi a Angliei la Rugby. Saracens sunt pe locul 2 după înfrângerea acasă, 24 – 25 în fața lui Gloucester, iar Harlequins au învins in extremis pe Exeter Chiefs cu 14 – 12.

Runda a 12-a, ultima a turului Gallagher Premiership  nu n-a încheiat încă, Leicester joacă duminică în deplasare cu Wasps, dar Tigrii au deja un avans insurmontabil de șapte puncte, cu posibilitatea de a-l mări în caz de victorie.

Sâmbătă, principalii urmăritori, Saracens, au pierdut pentru prima oară în acest campionat pe teren propriu obținând totuși atât bonusul defensiv, cât și cel defensiv, în fața lui Gloucester, care au câștigat pentru prima oară în nordul Londrei, pe stadionul numit StoneX.

Oaspeții au dominat mai mult pe înaintare și au făcut mai puține greșeli decât gazdele, care deși au marcat patru eseuri, față de trei marcate de Gloucester, s-au bazat mai mult pe reușite individuale ale jucătorilor de pe liniile dinapoi, centrul Dom Morris și aripile Rotimi Segun și Alex Lewington, fiecare marcând câte un eseu, precum și flankerul Theo McFarland care a blocat un șut în 22-ul advers, a urmărit balonul și a marcat eseu.

Saracens ar fi putut să câștige dacă după cel de-al patrulea eseu, la 24 – 25, centrul Alex Lozowski ar fi transformat, balonul trecând razant pe lângă butul din dreapta.

Într-o repetare a finalei campionatului trecut, Harlequins au învins pe Exeter Chiefs cu 14 – 12, campionii en titre obținând victoria printr-un eseu transformat marcat cu două minute înainte de final. Oaspeții au jucat în partea a doua în 14, după eliminarea pilierului Alec Hepburn în urma unui placaj “suliță”.

În cel de-al treilea meci al zilei, Northampton Saints au învins în deplasare, 44 – 8, pe Newcastle Falcons. Vineri seara, Bristol Bears au învins pe Sale Sharks cu 32 – 15.

Duminică pe lângă meciul Wasps – Leicester Tigers se dispută derby-ul codașelor între Bath și Worcester Warriors.

În clasament conduc Leicester Tigers cu 50 de puncte, urmați de Saracens cu 43, Harlequins cu 42, Gloucester 38 Northampton Saints 35 și Exeter Chiefs 33.