Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rafael Nadal, recordmen-ul grand slam-urilor câştigate în tenisul masculin mondial: 21

nadal-australian-open-ap22030531203276.jpg

Spaniolul Rafael Nadal sărută Cupa Norman Brookes Challenge după ce l-a învins pe rusul Daniil Medvedev în finala de simplu masculin la Australian Open
Sursa imaginii: 
Associated Press / Andy Brownbill

Rafael Nadal devine cel mai titrat jucător de tenis al tuturor timpurilor, după ce a câștigat duminică titlul de campion al Australian Open, al 21-lea de Grand Slam din cariera sa, depășindu-i astfel pe Roger Federer și Novak Djokovic, care au câte 20 de titluri de Grand Slam.

Spaniolul Rafael Nadal, locul 5 ATP, a câştigat, duminică, grand slam-ul cu numărul 21, după ce l-a întrecut, cu scorul de 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5, pe rusul Daniil Medvedev, locul 2 ATP. Finala a durat aproape cinci ore şi jumătate, şi, la capătul ei, Nadal a devenit primul jucător din istorie care a câştigat 21 de "majore", unul în plus faţă de Roger Federer şi Novak Djokovici.

Nadal, 35 de ani, a cucerit a doua oară în carieră Australian Open, din şase finale jucate, primul succes după cel repurtat în 2009. Spaniolul a mai câştigat de 13 ori turneul de la Roland Garros, de două ori turneul de la Wimbledon şi de patru ori US Open. Şi "contorul" poate înregistra noi trofee, pentru că urmează French Open, turneu la care Nadal este "Regele Zgurii", scrie News.ro.

Spaniolul devine totodată doar al patrulea jucător din istorie care reușește să câștige cel puțin de două ori fiecare turneu de Grand Slam.

Pentru reușita sa, Nadal va fi recompensat cu 3.212.000 dolari americani și 2.000 puncte ATP, în timp ce Nedvedev va primi 1.606.000 dolari și 1.200 puncte ATP.

Medvedev a ratat cu pierderea acestei finale șansa de a deveni numărul 1 mondial. Rusul, în vârstă de 25 de ani, rămâne cu două finale jucate la Melbourne Park şi pierdute la rând, o finală şi un trofeu la US Open.