Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Gallagher Premiership: Primele trei clasate învinse în deplasare

wasps_saracens.jpg

Wasps 26 Saracens 20
Deși au marcat mai multe eseuri decât Wasps, Saracens (în roșu) au pierdut meciul cu 20 - 26
Sursa imaginii: 
Petru Clej

În prima ligă de rugby a Angliei primele trei clasate Leicester Tigers, Saracens și Harlequins au pierdut în deplasare. Urmăritoarele, Gloucester și Nothampton Saints au profitat ca să se apropie în clasament.

Liderii, Leicester Tigers au pierdut al doilea meci consecutiv, după 11 victorii consecutive în primele runde, 26 – 35 cu Sale Sharks, în pofida faptului că erau în avantaj la pauză, 18 – 5.

Saracens au pierdut la Wasps, 20 – 26, deși au câștigat la eseuri 3 – 2, într-un meci în care gazdele au dominat începutul celor două jumătăți de meci, conducând cu 13 – 3 și 26 – 13, iar oaspeții au revenit la scor, 13 – 13 la pauză și 20 – 26 la final cu eseuri în ultimul minut.

Campionii en titre, Harlequins au pierdut cu 17 – 21 la Bath, lanterna roșie, care pare să-și fi găsit cadența, după 11 înfrângeri consecutive.

Trebuie menționat că atât Leicester, cât și Saracens și Harlequins au fost privați de numeroși titulari reținuți la echipele naționale care se pregătesc pentru Turneul celor Șase Națiuni care începe sâmbătă.

În aceste condiții, Gloucester și Northampton Saints au profitat și prin victoriile în deplasare, 32 – 22 la Newcastle și respectiv 29 – 13 la Worcester s-au apropiat de trio-ul de frunte.

În sfârșit, într-un meci de mijloc al clasamentului, London Irish au învins pe Exeter Chiefs cu 18 – 14.

În clasament conduc în continuare Leicester Tigers cu 51 de puncte, urmați de Saracens 44, Harlequins și Gloucester câte 43 și Northampton 40.