Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Gallagher Premiership: Liderii revin la obișnuitele victorii după recentele înfrângeri

saracens_bath.jpg

Saracens 40 Bath 3
Saracens marchează primul eseu printr-un maul de margine în minutul 37 al meciului cu Bath
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Leicester Tigers și Saracens au obținut victorii și se mențin pe primele două locuri în fruntea clasamentului Gallagher Premiership după ce înregistraseră înfrângeri în precedentele două runde.

Leicester Tigers, chiar fără titularii absenți convocați la loturile naționale, au învins fără probleme pe Worcester Tigers cu 36 – 16 și cinci eseuri față de unul singur.

Cinci eseuri au marcat și Saracens în partida cu lanterna roșie, Bath, câștigată de londonezi cu 40 – 3. Meciul a fost echilibrat până cu trei minute înainte de pauză, când Saracens au marcat în trei minute două eseuri după margini la cinci metri și maul-uri care s-au oprit în but, de fiecare dată balonul fiind culcat în terenul de țintă de talonerul Tom Woolstencroft.

După pauză echilibrul s-a rupt complet și Saracens au mai marcat încă trei eseuri prin fundașul Alex Goode, aripa Alex Lewington și linia a II-a Theo McFarland, cu centrul Alex Lozowski adăugând 15 puncte din lovituri de picior.

Gloucester și-au continuat parcursul de succes învingând acasă pe London Irish cu 24 – 7, iar Wasps au obținut o victorie senzațională în deplasare, 27 – 26 în fața lui Exeter Chiefs, după ce erau conduși cu 26 - 8 în minutul 41 și cu 26 – 15 cu două minute înainte de final.

În sfârșit, Bristol Bears au învins pe Newcastle Falcons cu 37 – 21. Harlequins întâlnesc duminică pe Sale Sharks și în caz de victorie pot reveni pe locul al treilea.

În clasament conduc Leicester Tigers cu 56 de puncte, urmați de Saracens cu 49, Gloucester cu 47, Harlequins cu 43 și Northampton Saints cu 40.