Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: România 37 Portugalia 27 – pas uriaș în calificarea la Cupa Mondială

romania_portugalia.png

România 37 Portugalia 27
România a revenit de la 6 - 22 și a câștigat meciul cu 37 - 27
Sursa imaginii: 
Rugby Europe TV

România a învins Portugalia cu 37 – 27 cu după ce lusitanii conduceau la un moment cu 22 – 6 în calificările pentru Cupa Mondială la rugby. Stejarii vor avea un meci decisiv cu Spania la Madrid peste două săptămâni.

Un meci absolut senzațional pe Arcul de Triumf unde istoria meciului din tur s-a repetat: anul trecut la Lisabona conduceau cu 27 – 14 cu 10 minute înainte de final, iar Stejarii au câștigat cu 28 – 27 cu ultima acțiune a meciului.

Acum Os Lobos (Lupii) conduceau cu 22 – 6 în minutul 39, după ce marcaseră trei eseuri pe liniile dinapoi în care excelează. Dar Stejarii s-au concentrat pe ceea ce știu să facă mai bine: jocul pe înaintare, unde au dominat copios după pauză.

Momentul în care jocul a basculat a fost în minutul 51 la scorul 27 – 13 pentru Portugalia când excelentul mijlocaș la grămadă Samuel Marques a făcut un înainte intenționat pe un atac al Stejarilor, a primit cartonaș galben și la faza următoare românii au marcat după un maul de margine.

De altfel toate cele patru eseuri au fost marcate de înaintași: Dragoș Ser, Ovidiu Cojocaru, Alexandru Savin și excelentul Andre Gorin, intrat după pauză și care a impulsionat decisiv jocul Stejarilor, conduși impecabil de căpitanul Mihai Macovei. Fundașul Ionel Melinte a adăugat 15 puncte din lovituri de picior (trei penalități, trei transformări). Scor final România 37 Portugalia 27.

În celelalte două meciuri ale rundei a șaptea Spania a învins Rusia cu 41 – 37 la Soci, marcând un eseu cu ultima acțiune a meciului, în timp ce Georgia a învins Țările de Jos cu 72 – 10 la Amsterdam, marcând 12 eseuri.

În clasament conduce Georgia cu 31 de puncte, urmată de România cu 22, Spania 21, Portugalia 16, Rusia 10, Țările de Jos 0.

România joacă meciul următor împotriva Spaniei la Madrid pe 27 februarie, un meci care se poate dovedi decisiv pentru calificare. Celelalte meciuri ale Stejarilor sunt cu Georgia (12 martie, București) și Țările de Jos (19 martie, Amsterdam).

Din grupa europeană se califică la Cupa Mondială direct primele două clasate, iar a treia clasată merge la Turneul final de calificare alături de echipe din Americi, Africa și Asia Pacific pentru al 20-lea loc.

Cupa Mondială 2023 are loc în Franța între 8 septembrie și 28 octombrie.  

Clasament Turneu de calificare RWC 2023 Europa
Sursa imaginii: 
World Rugby