Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Gallagher Premiership: Leicester și Saracens se desprind în fruntea clasamentului

sean_maitland_danny_care.jpg

Saracens 19 Harlequins 10
Sean Maitland marchează al doilea eseu pentru Saracens în meciul cu Harlequins
Sursa imaginii: 
Saracens Twitter

Leicester Tigers au învins pe Wasps cu 35 – 20 în timp ce Saracens au învins pe Harlequins cu 19 – 10 în campionatul de rugby al Angliei. Cele două echipe s-au distanțat pe primele două locuri ale clasamentului care oferă avantajul terenului propriu în semifinalele play-off la sfârșitul sezonului regulat.

Deși lipsite de numeroși titulari reținuți în diferite echipe naționale în Turneul celor Șase Națiuni cele două echipe care au dominat rugby-ul de club englez de la începutul mileniului, Leicester Tigers (în primul deceniu) și Saracens (al doilea deceniu) își continuă parcursul de regularitate în frunte.

Liderii, Leicester, au acumulat maximum de puncte – cinci – în derby-ul tradițional din Midlands – centrul Angliei – împotriva lui Northampton și beneficiind de tradiționalul pachet dominant de înaintași s-au impus fără prea multe dificultăți: 35 – 20.

Derby-ul londonez dintre Saracens și Harlequins (campionii en titre) s-a desfășurat pe vânt și ploaie în rafale, ceea a influențat considerabil această partidă în care diferența a fost făcut în final de grămada ordonată unde gazdele au obținut nu mai puțin de șase penalități, ultima dintre ele fiind cea care a anulat orice șansă pentru oaspeți de obține măcar un punct prin penalitatea care a urmat. Scor final: Saracens 19 Harlequins 10.

Leicester s-au mai distanțat cu un punct față de Saracens în frunte, dar mai important, urmăritorii, nu doar Harlequins (locul 4) și Northampton (locul 5) au pierdut teren, ci și Gloucester (locul 3) învinși de Exeter Chiefs cu 24 – 15.

Alte trei echipe – Wasps (41 – 24 cu Bath), London Irish (49 – 32 în deplasare cu Bristol Bears) și Sale Sharks (36 – 12 cu Worcester Warriors) au profitat ca să se apropie de locurile 3 – 4 care permit accesul în semifinalele play-off.

În clasament Leicester conduc cu 61 de puncte urmați de Saracens 53, Gloucester 47, Harlequins 43, Wasps 42, Exeter 41, Northampton 40, London Irish 40, Sales Sharks 39.

Duminică în ultimul meci al rundei a doua a Turneului celor Șase Națiuni Anglia a învins Italia cu 33 - 0 la Roma. În clasament conduce Franța cu 9 puncte, urmată de Anglia și Irlanda cu câte 6, Scoția 5, Țara Galilor 4 și Italia 0.

În runda viitoare au loc meciurile: Scoția - Franța (sâmbătă 26 februarie, 16:15 ora României), Anglia - Țara Galilor (sâmbătă 18:45) și Irlanda - Italia (duminică, 17:00)