Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Meciul Georgia – Rusia din calificările la Cupa Mondială a fost amânat

rusia_georgia.jpg

Meciul Georgia - Rusia care urma să se joace a Tbilisi a fost amânat
Sursa imaginii: 
Rugby Europe

Rugby Europe, forul continental de conducere, a amânat meciul Georgia -Rusia, programat pentru duminică la Tbilisi. Partida conta pentru calificările la Cupa Mondială din 2023, zona Europa.

“Având în vedere situația actuală și pentru a păstra sănătatea și siguranța tuturor jucătorilor și oficialilor, Rugby Europe a decis să amâne meciul dintre Georgia și Rusia programat să aibă loc pe 27 februarie la Tbilisi, Georgia și să anuleze Campionatul de Rugby pe zăpadă programat să aibă loc. loc pe 27 și 28 februarie la Moscova, Rusia.”, se spune într-un comunicat publicat pe site-ul Rugby Europe.

Meciul urma să se joace pe stadionul Boris Paichadze cu o capacitate de 54.000 de locuri. Rusia a invadat militar Georgia în 2008 în sprijinul regiunilor separatiste Anhazie și Osetia de Sud.

Meciul contează pentru ediția 2022 a Rugby Europe Championship, dar mai important, pentru calificările în zona Europa la Cupa Mondială din 2023.

În celelalte două partide al rundei a opta a calificărilor Portugalia joacă cu Țările de Jos sâmbătă la Lisabona de la 17:00 (ora României), în timp ce Spania întâlnește România la Madrid duminică de la 13:45.

În clasament conduce Georgia cu 31 de puncte, urmată de România cu 22, Spania 21, Portugalia 16, Rusia 10 și Țările de Jos 0.

La sfârșitul celor 10 runde, pe 19 martie, primele două clasate se califică de drept la Cupa Mondială din Franța, în timp ce a treia clasată va participa la Turneul Final de calificare, în noiembrie 2022, alături de echipe din Americi, Asia-Pacific și Africa pentru ocuparea celui de-al 20-lea și ultim loc calificativ.