Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Spania – România, meciul pe care niciuna dintre echipe nu-și poate permite să-l piardă

romania_pentru_meciul_cu_spania.jpg

Echipa României pentru meciul cu Spania
România joacă o partidă cu Spania care poate fi decisivă pentru calificare la Cupa Mondială
Sursa imaginii: 
România Rugby Facebook

Spania întâlnește România duminică la Madrid în runda a opta a calificărilor zonei europene pentru Cupa Mondială de rugby din 2023. Sâmbătă Portugalia a învins Țările de Jos cu 59 – 3, iar meciul Georgia – Rusia a fost amânat.

Stejarii revin la Madrid după trei ani și două înfrângeri consecutive: 22 – 10 în 2018 și 21 – 18 în 2019, conștienți că o victorie în fața Los Leones le dă prima șansă de calificare pe locul 2 după Georgia, care este mare favorită la locul 1.

Pe de altă parte, spaniolii mai au două meciuri grele, cu Portugalia pe 13 martie la Madrid și cu Georgia la Tbilisi pe 20 martie, în timp ce Stejarii joacă cu Georgia la București pe 12 martie și cu Țările de Jos la Amsterdam pe 19 martie, iar Portugalia are ultimul meci cu Rusia la Lisabona pe 19 martie.

Meciul Georgiei cu Rusia de la Tbilisi de duminică a fost amânat și nu se știe când se vor dispute cele trei meciuri restante ale Rusiei.

Între timp, clasamentul grupei europene arată astfel: 1. Georgia (7 meciuri) 31 de puncte, . România (7) 22, 3. Porutgalia (8) 21, 4. Spania (7) 21, 5. Rusia (7) 10, 6. Țările de Jos (8) 0.

Primele două clasate din grupa europeană se califică direct la Cupa Mondială din Franța, septembrie – octombrie 2023, în timp ce a treia clasată participă la Turneul Final de Calificare în noiembrie 2022, alături de echipe din Americi, Asia-Pacific și Africa.    

Echipa Spaniei pentru meciul cu România
Spania aliniază numeroși jucători care evoluează în la echipe din Franța
Sursa imaginii: 
Federația Spaniolă de Rugby Facebook