Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Spania 38 România 21, rezultat care afectează șansele de calificare a Stejarilor la Cupa Mondială 2023

rugby_spania_romania.png

Spania 38 România 21
Spania a obținut cea mai categorică victorie din istoria meciurilor cu România
Sursa imaginii: 
Rugby Europe TV

Spania a învins România la Madrid cu 38 – 21 în calificări la Cupa Mondială 2023 zona europeană și a trecut pe locul 2 în clasament, cu Stejarii pe 3. Portugalia a învins Țările de Jos cu 59 – 3, iar meciul Georgia – Rusia a fost amânat.

Pe o vreme splendidă la Madrid, Los Leones au obținut cea mai categorică victorie a lor din palmaresul întâlnirilor cu Stejarii după o evoluție care nu a lăsat niciun moment îndoiala rezultatului.

Spaniolii au neutralizat complet presupusul avantaj al Stejarilor pe înaintare, contracarând complet maul-ul de margine care a contribuit la victoria de acum două săptămâni împotriva Portugaliei și chiar au obținut o penalitate la ultima grămadă ordonată în șapte contra opt.

De aici un singur deznodământ era posibil: victoria Spaniei, ale cărei linii dinapoi, formate esențialmente din jucători care evoluează în Franța și conduse magistral de perechea de mijlocași de la Bayonne (ProD2, liga a doua), Guillaume Rouet – Manuel Ordas, au surclasat omologii lor români, care mai ales înainte de pauză au ratat multe placaje.

Singura consolare a Stejarilor a fost că la scorul de 38 – 7 (5 – 1 la eseuri) au reușit să marcheze două eseuri care au anulat punctul bonus ofensiv al spaniolilor care se acordă la o diferență de trei eseuri marcate.

În clasament după opt runde conduce Georgia cu 31 de puncte (șapte partide disputate), urmată de Spania 26, România 22, Portugalia 21, Rusia 10 (7 meciuri) și Țările de Jos.

În runda următoare România întâlnește Georgia la București pe 12 martie, în timp ce la Madrid se desfășoară derby-ul iberic Spania - Portugalia pe 13 martie.

La Cupa Mondială se califică diirect primele două clasate din grupa europeană în timp ce a treia clasată participă la Turneul Final de Calificare alături de echipe din Americi, Asia-Pacific și Africa. 

În urma victoriei de duminică Spania urcă pe locul 15 în clasamentul World Rugby (cel mai ridicat din istorie), înlocuind România care cade pe 17.