Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Saracens 34 Leicester 27 în derby-ul campionatului Angliei

saracens_34_leicester_27.jpg

Saracens 34 Leicester 27
Saracens (în negru) s-au apărat exact și au fost necruțători în fazele de atac
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Saracens au învins pe Leicester Tigers cu 34 – 27 în derby-ul campionatului Angliei la rugby. Leicester rămân în continuare în fruntea clasamentului cu un avans de 12 puncte față de Saracens.

Atât Saracens cât și Leicester au fost privați de aportul unor titulari de bază reținuți în lotul Angliei pentru meciul cu Irlanda de sâmbăta viitoare din Turneul celor Șase Națiuni, dar gazdele au părut mult mai puțin afectate de aceste absențe.

Acest derby nu era doar cel dintre primele două clasate, ci și cel al celor două echipe care au dominat în ultimele două decenii rugby-ul de club englez: Leicester în 2001 – 2010, Saracens între 2011 – 2019, o posibilă avanpremiera la finala campionatului din luna iunie.

Într-un fel cele două echipe și-au confirmat stilul de joc care le-au adus atâtea succese: Leicester aproape exclusiv pe înaintare, fără prea multă imaginație pe liniile dinapoi, în timp ce Saracens s-au apărat foarte exact și au exploatat la maximum avantajul net pe liniile dinapoi.

Saracens au marcat cinci eseuri, dintre care două prin talonerul Tom Woolstencroft, ambele pe maul-uri de margine și trei prin faze pe liniile dinapoi, chiar dacă unul dintre ele a fost marcat de pilierul Vincent Koch, care a beneficiat de o pasă scurtă la interior a mijlocașului la deschidere Alex Goode și a marcat ca un centru pe linia de trei-sferturi printr-un bulevard în apărarea lui Leicester.

Celelalte două eseuri au fost marcate de aripa Alex Lewington, după o fază superbă, plecată de la o grămadă ordonată, cu balonul circulând cu viteză amețitoare de la dreapta la stânga și de cealaltă aripă Sean Maitland în colțul din dreapta după o fază creată de omul meciului, centrul Nick Tompkins, cu celălalt centru, Alex Lozowski transformând trei eseuri și o lovitură de pedeapsă.

Leicester au marcat trei eseuri pe înaintare – singurul mod în care puteau marca – prin linia  aII-a Eli Snyman, talonerul Nic Dolly și flankerul Ollie Chessum, toate trei transformate de mijlocașul la deschidere internațional George Ford care a adăugat și două penalități, dar care a avut o zi foarte slabă cu balonul în mână.

Scor final Saracens 34 Leicester Tigers 27 și gazdele pleacă cu toate cele 5 puncte, față de numai unul – bonusul defensiv – pentru oaspeți care l-au obținut numai grație ratării transformării ultimului eseu de către Lozowski.

În celelalte meciuri s-au înregistrat rezultatele: Harlequins 24 Newcastle Falcons 10, London Irish 43 Worcester Warriors 12, Gloucester 35 Northampton Saints 30, Bristol Bears 27.

Duminică se joacă ultima partidă a rundei Exeter Chiefs – Sales Sharks.

În clasament conduc Leicester Tigers cu 71 de puncte, urmați de Saracens 59, Harlequins 58, London Irish 53, Gloucester 52, Exeter 50.