Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Georgia calificată la Cupa Mondială 2023, Spania, Portugalia și România concurează pentru locul al doilea calificativ și al treilea de baraj

rugby_europe.jpeg

Rugby Europe
Rugby Europe a decis să atribui câte patru puncte echipelor care mai aveau de jucat împotriva Rusiei
Sursa imaginii: 
Rugby Europe

Rugby Europe a decis să atribuie patru puncte pentru victorie în fața Rusiei, Georgiei, Portugaliei și Țărilor de Jos. Cu aceste rezultate Georgia este virtual calificată pentru Cupa Mondială din 2023, iar Spania, Portugalia și România se luptă pentru al doilea loc calificativ.

Forul de conducere al rugby-ului european a decis, ca urmare a suspendării Rusiei din toate competițiile internaționale să atribuie patru puncte (nu cinci cât este maximum) celor trei echipe care mai avea de jucat cu Rusia în grupa europeană de calificare la Cupa Mondială din Franța (RWC 2023): Georgia, Portugalia și Țările de Jos.

Ca urmare, clasamentul arată astfel: 1. Georgia 35 de puncte (8 meciuri), 2. Spania 25 de puncte (8 meciuri), 3. Portugalia 25 de puncte (9 meciuri), 4. România 22 de puncte (8 meciuri), 5. Rusia 10 puncte (10 meciuri), 6. Țările de Jos 4 puncte (9 meciuri).

Au rămas de jucat meciurile: România – Georgia (12 martie), Spania – Portugalia (13 martie), Țările de Jos – România (19 martie), Georgia – Spania (20 martie).

Georgia este virtual calificată, nemaiputând fi ajunsă în fruntea clasamentului, iar Spania, Portugalia și România își dispută al doilea loc calificativ și locul 3 care dă dreptul participării la Turneul final de calificare din noiembrie 2022, alături de echipe din Americi, Asia-Pacific și Africa, unde va fi desemnată a 20-a și ultima echipă calificată la RWC 2023, care se dispută anul viitor în Franța în lunile septembrie și octombrie.