Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: România - Georgia, victoria Stejarilor e obligatorie pentru calificarea directă la Cupa Mondială

romania_georgia.jpg

România - Georgia
Meciul România - Georgia este crucial pentru Stejari în lupta pentru calificare la Cupa Mondială din 2023
Sursa imaginii: 
Rugby Europe

România întâlnește Georgia sâmbătă pe stadionul Arcul de Triumf din București într-un meci contând pentru calificările la Cupa Mondială, grupa Europeană. Pentru a avea șansa calificării directe, Stejarii trebuie să obțină victoria în fața Georgiei care este deja calificată. 

România - Georgia a fost întotdeauna un meci al orgoliilor, dar de data aceasta are o importanță covârșitoare pentru Stejari. Antrenorul Andy Robinson a operat șapte schimbări în XV-le de start față de partida cu Spania, de la Madrid din 27 februarie, peirduă cu 21 - 38. 

1. Andrei Ursache (Carcassonne), 2. Ovidiu Cojocaru (CSM Știința Baia Mare), 3. Vasile Balan (CSA Steaua), 4. Marius Iftimiciuc (Perigueux), 5. Adrian Moțoc (Stade Aurillac), 6. Cristi Chirica (Sporting Club Appammen), 7. Dragoș Ser (CSA Steaua), 8. Mihai Macovei (C) (Colomiers), 9. Gabriel Rupanu (SCM Timișoara), 10. Tudor Boldor (CSA Steaua), 11. Marius Simionescu (CS Dinamo),12. Jason Tomane (CSM Știința Baia Mare), 13. Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), 14. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 15. Ionel Melinte (RCHCC)

Rezerve: 16. Florin Bărdașu (CSA Steaua) 17. Constantin Pristaviță (CSM Știința Baia Mare), 18. Costel Burțilă (RCHCC), 19. Florian Roșu (CSM Știința Baia Mare), 20. Andre Gorin (RCHCC), 21. Florin Surugiu (CSA Steaua), 22. Daniel Plai (CSA Steaua), 23. Vlădut Popa (CSA Steaua).

Lelos, care sunt deja calificați pentru Cupa Mondială, aliniază cel mai puternic lot, cu toate vedetele lor care joacă în primele două ligi din Franța, Top 14 și Pro D2. 


Lelos
Georgienii aliniază cel mai bun lot cu putință în fața Stejarilor
Sursa imaginii: 
Georgia Rugby Facebook

Înaintea ultimelor două runde Georgia are 35 de puncte în clasament, urmată de Spania și Portugalia, câte 25, România 22, Rusia 10, Țările de Jos 4. Georgia, Portugalia și Țările de Jos au primit la masa verde din partea Rugby Europe câte 4 puncte (în loc de maximum 5) în fața Rusiei cu care mai aveau de jucat și care au fost anulate, din cauza suspendării Rusiei din toate competițiile internaționale. 

Pe lângă meciul România - Georgia, duminică se joacă derby-ul iberic Spania - Portugalia, iar în ultima rundă săptămâna viitoare au loc meciurile Țările de Jos - România (19 martie) și Georgia - Spania. 

Ca atare, pentru a ocupa locul 2 după Georgia, care conferă drept la calificare directă, Stejarii trebuie să câștige ambele partide, sperând ca Spania să nu câștige amebele meciuri, cu Portugalia și cu Georgia. 

Stejarii au în schimb șanse destul de mari pentru locul 3, care dă dreptul la participare în Turneul final de calificare din noiembrie 2022, alături de echipe din Americi, Asia-Pacific și Africa, chiar dacă nu câștigă meciul cu Georgia dar îl câștigă pe cel cu Țările de Jos. 

Meciul cu Georgia începe sâmbătă la 17:30, ora României.