Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: România 23 Georgia 26, Stejarii pierd practic calificarea directă la Cupa Mondială, dar păstrează șanse pentru turneul de recalificare

romania_georgia.png

România 23 Georgia 26
Stejarii au luptat până la capăt dar au fost învinși de o echipă mai bună
Sursa imaginii: 
Rugby Europe TV

România a pierdut meciul cu Georgia, 23 – 26, la București și are numai are practic șanse să ocupe cel de-al doilea loc calificativ în grupa europeană de calificare la Cupa Mondială de rugby. Locul 2 se va disputa între Spania și Portugalia care se întâlnesc duminică la Madrid.

Aproape, dar nu suficient de aproape: Stejarii au luptat cu o dăruire totală în fața unei echipe care și-a dovedit clasa marcând de fiecare dată un eseu în inferioritate numerică, dar păstrează șansa locului 3 care le dă șansa participării la Turneul final de calificare în noiembrie alături de echipe din Americi, Asia Pacific și Africa unde se va decide a 20-a și ultima echipă calificată.

Stejarii au fost adeseori depășiți, chiar surclasați, pe liniile dinapoi unde Lelos au marcat toate celelalte patru eseuri, conducând la un moment dat în prima parte cu 21 – 6.

Românii au revenit în singurul mod în care sunt capabili să fie competitivi: pe înaintare, unde au dominat experimentatul pachet al georgienilor și au marcat ambele eseuri ale lor după maul-uri de margine, primul prin talonerul Ovidiu Cojocaru, al doilea prin înlocuitorul său, Florin Bărdașu, restul punctelor, două transformări și trei penalități fiind marcate de fundașul Ionel Melinte. Scor final: România 23 Georgia 26.

Clasamentul arată astfel: 1. Georgia 39 de puncte, 2. Spania 25, 3. Portugalia 25, 4. România 23, 5. Rusia 10, 6. Țările de Jos 4.

Duminică are loc meciul Spania – Portugalia la Madrid, pe 19 martie se joacă Țările de Jos – România, iar pe 20 martie Georgia joacă cu Spania la Tbilisi.

Georgia este calificată pe primul loc, iar a doua echipă calificată va fi câștigătoarea meciului Spania – Portugalia, caz în care România poate ocupa locul 3 în cazul unei victorii la Amsterdam sâmbăta viitoare.

Există o singură ipoteză de calificare directă a României pe locul 2: meci egal Spania – Portugalia, victorie cu bonus România în fața Țărilor de Jos și victorie Georgia în fața Spaniei, fără punct bonus defensiv pentru spanioli.