Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Spania se califică direct la Cupa Mondială, România șanse mari pentru Turneul final de calificare

2022-03-13_16.png

Spania 33 Portugalia 28
Spania se califică la Cupa Mondială de rugby pentru a două oară în istoria lor
Sursa imaginii: 
Rugby Europe TV

Spania a învins Portugalia cu 33 – 28 și s-a calificat pentru Cupa Mondială de rugby din 2023 din grupa europeană. România are șanse să ocupe locul 3 și să meargă la Turneul final de calificare în noiembrie.

Los Leones se califică pentru a doua oară la Cupa Mondială după cea din 1999, în urma unei campanii în care au dovedit că sunt probabil cea mai bună echipă după Georgia care a ocupat primul loc în grupa de calificare europeană.

Meciul cu Portugalia a fost extraordinar de spectaculos mai ales în prima parte când spaniolii au marcat toate cele patru eseuri ale lor, față de două pentru Os Lobos.

După pauză, meciul s-a rezumat la un duel al transformerilor până în ultimul minut de joc, când la scorul de 33 – 23 portughezii au marcat un eseu, jocul s-a reluat de la centru, dar spaniolii s-au apărat bine, au obținut o penalitate, au trimis balonul în margine și jocul s-a încheiat cu victoria lor meritată: Spania 33 Portugalia 28.

Clasamentul înaintea ultimelor două meciuri arată astfel: 1. Georgia 39 de puncte, 2. Spania 29, 3. Portugalia 26, 4. România 23, 5. Rusia 10, 6. Țările de Jos 4.

România joacă sâmbătă la Amsterdam împotriva Țărilor de Jos și o victorie este suficientă pentru ocuparea locul 3, întrucât Portugalia a încheiat meciurile.

Așadar, Georgia și Spania se califică direct, iar în caz de victorie (probabilă) cu Țările de Jos, România va merge la Turneul final de calificare din noiembrie care va desemna a 20-a și ultima echipă calificată la Cupa Mondială din Franța din septembrie – octombrie 2023.

Adversarii României vor fi: din zona Americi învinsa din dubla manșă Statele Unite – Chile, din zona Asia/Pacific învinsa din dubla manșă Tonga – Hong Kong și din Zona Africa a doua clasată, unde favorită este Namibia, urmată de Kenya.