Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Trio-ul Leicester-Saracens-Harlequins se desprinde în frunte în Anglia

newcastle_saracens.jpg

Newcastle 21 Saracens 36
Saracens (în roșu) au învins la Newcastle cu 36 - 21 după ce au fost conduși la un moment dat cu 16 - 14
Sursa imaginii: 
Saracens Twitter

Cele trei echipe din fruntea clasamentului în campionatului Angliei, Leicester Tigers, Saracens și Harlequins, au obținut victorii cu bonus ofensiv și s-au detașat în fruntea clasamentului. Runda a 20-a a Gallagher Premiership a fost una în care, cu o singură excepție, toate echipele au obținut bonus.

Cele trei echipe din frunte, deși lipsite de numeroși titulari reținuți pentru echipele naționale în Turneul celor Șase Națiuni, au avut o zi prolifică: Leicester șapte eseuri, Saracens cinci și Harlequins șase.

Leicester Tigers au în vins cu 47 – 28 pe London Irish, care însă au jucat în 14 din minutul 30, unul dintre jucătorii lor fiind eliminat pentru un placaj periculos.

Atât Saracens cât și Harlequins au obținut victorii în deplasare, 36 – 21 cu Newcastle Falcons și 38 – 29 cu Bristol Bears, respectiv, după ce ambele echipe londoneze au fost conduse la un moment dat.

Lanterna roșie, Worcester Warriors, a reușit să învingă cu 35 - 31 pe Exeter Chiefs care au evoluat și ei în 14 timp de 65 de minute cu un jucător eliminat.

Cel mai echilibrat meci a fost cel dintre Sale Sharks și Gloucester, 26 – 24, în timp ce Northampton Saints au învins pe Wasps cu 27 – 22.

În clasament conduc Leicester Tigers cu 76 de puncte, urmați de Saracens cu 64, Harlequins 63, Exeter 56, Gloucester 54 și London Irish 53.