Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: România întâlnește Țările de Jos – victoria Stejarilor e obligatorie pentru continuarea cursei de calificare la Cupa Mondială

romania_pentru_meciul_cu_tarile_de_jos.jpg

Lotul echipei României pentru meciul cu Țările de Jos
România are nevoie de victorie în meciul cu Țările de Jos pentru a continua cursa calificării la Cupa Mondială
Sursa imaginii: 
România Rugby Facebook

România joacă sâmbătă cu Țările de Jos la Amsterdam în ultima rundă a grupei europene de calificare la Cupa Mondială din 2023. Stejarii au nevoie de o victorie pentru a participa în noiembrie la Turneul final de calificare, cu trei echipe din alte continente, pentru ultimul loc calificativ.

Stejarii pleacă mari favoriți în meciul cu neerlandezii pe care ii-au învins cu 56 – 15 în meciul din toamnă de la București, ca de altfel în toate cele șapte partide din palmaresul partidelor dintre cele două țări.

România are actualmente 23 de puncte în clasament și se află pe locul 4, după Georgia 39 de puncte, Spania 29 (ambele deja calificate direct) și Portugalia cu 26. O victorie la orice scor a Stejarilor i-ar urca pe locul trei cu cel puțin 27 de puncte (28 în caz de victorie cu bonus ofensiv, la o diferență de cel puțin trei eseuri față de adversar).

Locul trei în zona europeană dă drept la participarea la Turneul final de calificare din luna noiembrie alături de echipe din Americi, Asia-Pacific și Africa, unde va fi desemnată a 20-a și ultima calificată la Cupa Mondială din Franța de anul viitor.

Stejarii s-au mai calificat la Cupa Mondială din 2011 în recalificări, învingând în final Uruguay într-o dublă manșă, 21 – 21 la Montevideo și 39 – 12 la București.  

Meciul Țările de Jos – România se desfășoară sâmbătă cu începere de la 14:00 ora Bucureștiului. Duminică are loc la Tbilisi meciul Georgia – Spania care va decide câștigătoarea Rugby Europe Championship 2022. Spania are 17 puncte, Georgia 15, deci Lelos au nevoie de victorie pentru a termina învingători pentru a cincea oară consecutiv și a 14-a oară din 2000 (România a câștigat de cinci ori și Portugalia o dată).

Tot sâmbătă are loc ultima rundă din Turneul celor Șase Națiuni, după următorul program:

Țara – Galilor – Italia 16:15

Irlanda – Scoția 18:45

Franța – Anglia 22:00