Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Saracens 27 Bristol 23, meci dramatic în campionatul Angliei

saracens_bristol.jpg

Saracens 27 Bristol 23
Saracens (în negru) au obținut o victorie norocoasă în fața lui Bristol
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Saracens au învins pe Bristol Bears cu 27 – 23 și și-au consolidat poziția a doua în clasamentul Gallagher Premiership, campionatul Angliei la rugby. Liderii, Leicester Tigers, joacă duminică cu Exeter Chiefs în deplasare.

Pe o vreme superbă și pe un stadion superb – Tottenham Hotspur – cu o capacitate de 62.850 de locuri s-a jucat pentru prima oară în istorie un meci de rugby, în care spectacolul nu a dezamăgit.

Ambele echipe au aliniat cele mai bune garnituri la ora actuală, cu internaționalii reveniți din Turneul celor Șase Națiuni, iar oaspeții au început mai bine, cu jocul lor în viteză la mână din orice poziție, ceea ce le-a permis să marcheze trei eseuri înainte de pauză, prin mijlocașul la deschidere Tiff Eden și cei doi centri, Antoine Frisch și Piers O’Connor, Eden transformând unul dintre ele și o penalitate.

Saracens au replicat cu două eseuri marcate de cele două aripi, Max Malins și Elliott Daly, ambele transformate de mijlocașul la deschidere Owen Farrell, revenit după o absență de cinci luni cauzată de accidentări la ambele glezne, care a adăugat și două penalități. La pauză scorul era egal 20 – 20, echitabil după aspectul jocului.

Gazdele au intrat mai decise în teren în partea a doua și au reușit să marcheze al treilea eseu al lor, prin aripa Malins, venit de pe partea dreaptă pe stânga unde a finalizat o superbă acțiune de atac a liniilor dinapoi cu contribuția lui Farrell și a fundașului Alex Goode, intercalat.  

Se părea că Saracens s-au desprins când centrul Nick Tomkins a marcat cel de-al patrulea eseu, dar când Farrell se pregătea să transforme, arbitrul a cerut să revadă înregistrarea fazei premergătoare, decizând că numărul 8 a comis un înainte și a anulat eseul.

Oaspeții nu au depus armele și impulsionați de intrările în teren de pe banca de rezerve a internaționalului galez, mijlocașul la deschidere Callum Sheedy și a celor două supervedete – centrul fijian Semi Radradra și fundașul neo-zeelandez Charles Piutau (cel mai bine plătit jucător de rugby din lume și care ar putea opta să joace la Cupa Mondială pentruTonga, țara părinților săi) au revenit în atac și au redus scorul prin Sheedy din penalitate.

În minutul 78 la scorul 27 – 23, Saracens au obținut o penalitate în 22-ul advers și în loc să încerce transformarea s-au lăcomit trimițând balonul în margine la cinci metri, cu gândul marcării celui de-al patrulea eseu din maul de margine care le-ar fi adus punctul bonus ofensiv.


Sursa imaginii: 
Petru Clej

Numai că în loc să câștige ei marginea, aceasta a fost câștigată de Bristol care au pornit la contra-atac de pe linia lor de but, balonul a ajuns la jumătatea terenului la căpitanul lor, linia a doua Joe Joyce, care a pornit în galop spre terenul de țintă al Saracens, a fixat ultimul apărător și i-a pasat pe dreapta aripii Jack Bates care a marcat ceea ce oaspeții credeau că este eseul victoriei cu punct bonus.

Arbitrul a cerut imediat colegului său de la video-arbitraj să verifice pasa lui Joyce, care s-a dovedit a fi marginal, dar vizibil, înainte. Și în loc ca scorul să devină 28 – 27 pentru Bristol el a rămas 27 – 23 pentru Saracens cu 10 secunde înainte de final. La grămada rezultantă Saracens au obținut o penalitate pe care au șutat-o în tribune și au obținut o victorie ultra-norocoasă: Saracens 27 Bristol Bears 23.

În celelalte meciuri ale rundei 21 s-au înregistrat rezultatele: Wasps 27 Newcastle Falcons 24, London Irish 22 Northampton Saints 42, Bath 24 Sale Sharks 24. Meciul Exeter Chiefs – Leicester Tigers se joacă duminică de la 17:00.

În clasament pe primul loc se află Leicester cu 76 de puncte, urmați de Saracens 68, Harlequins 63 și Exeter 56.