Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rusia exclusă de la campionatul european de fotbal feminin și din sezonul următor de la competițiile europene

4mai_ar3.jpg

Rusiei i-a fost deja interzis să mai găzduiască finala Ligii Campionilor de anul acesta, care trebuia să aibă loc la Sankt Petersburg
Sursa imaginii: 
Pavel Golovkin/AP via France 24

UEFA a interzis Rusiei să participe la campionatul european de fotbal feminin din iulie și la calificările pentru Cupa Mondială de anul viitor, ca urmare a războiului din Ucraina, a anunțat la începutul acestei săptămâni forul de conducere al fotbalului european.

Portugalia va lua locul Rusiei în timpul turneului dintre 6-31 iulie din Anglia, alăturându-se Olandei, Suediei și Elveției în grupa C.

De asemenea, UEFA a declarat neeligibilă candidatura Rusiei de a găzdui campionatele europene de fotbal masculin din 2028 și 2032 și a precizat că țara nu va participa la Liga Națiunilor UEFA din 2022-23.

În plus, cluburile rusești nu vor participa sezonul viitor în Liga Campionilor, Europa League sau UEFA Conference League.

Rusia nu va lua parte la campionatul UEFA de fotbal feminin din vara aceasta.

Portugalia, echipa înfrântă de Rusia în calificări, îi va lua locul acum în grupa C.

Mai mult decât atât, echipele rusești nu vor lua parte sezonul următor la competițiile de club UEFA.

UEFA și organizația internațională de reglementare FIFA au suspendat cluburile și echipele naționale din Rusia din competițiile lor după ce țara și-a început atacul asupra Ucrainei, ceea ce Moscova denumește „o operațiune militară specială”.

În martie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins apelul Federației de Fotbal din Rusia de a bloca suspendarea de către FIFA, distrugând astfel speranțele de a participa la Cupa Mondială de fotbal masculin din Qatar.

Federația de Fotbal din Rusia și-a retras apelul luna trecută.

 

Traducere și adaptare de Elena Șerban de pe pagina în limba engleză a France 24