Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Echipa medicală a lui Maradona acuzată de omor simplu cu posibilă premeditare

maradona.png

Diego Armando Maradona
Pictură murală cu legenda fotbalului, Diego Maradona, la periferia capitalei Argentinei, Buenos Aires.
Sursa imaginii: 
France 24

Cazul morții lui Maradona ajunge în instanță iar cei opt inculpați sunt acuzați de "omor simplu cu posibilă premeditare." În ciuda faptului că este vorba de o infracțiune cu o pedeapsă prevăzută între 8 și 25 de ani de închisoare, procurorii nu au cerut arestarea, iar inculpații vor fi judecați în stare de libertate.

Cele 8 cadre medicale implicate în proces sunt: medicul de familie Leopoldo Luciano Luquepsihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Ángel "Charly" Díaz, Nancy Edith Forlini, medic la Swiss Medical, coordonatorul medical Mariano Ariel Perroni, asistenții medicali Ricardo Omar Almirón și Dahiana Gisela Madrid, precum și medicul clinician Pedro Pablo Di Spagna. 

Echipa de procurori creată special pentru acest caz i-a acuzat pe toți inculpații ca fiind coautori de "omor simplu cu posibilă premeditare", după ce a concluzionat că echipa medicală a lui Maradona a fost „deficitară", „imprudentă" și „indiferentă", că știa că Maradona putea să moară în starea în care se afla și că nu au făcut nimic pentru a împiedica acest lucru.

Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani din cauza unui edem pulmonar și a unei insuficiențe cardiace, la 25 noiembrie 2020. El se afla într-o internare la domiciliu discutabilă din cauza dependenței sale de alcool și după ce fusese supus unei intervenții neurochirurgicale.