Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Montpellier – pentru prima oară campioni ai Franței, 29 – 10 în finala cu Castres

castres_montpellier_finala.png

Castres 10 Montpellier 29
Montpellier a marcat trei eseuri în primele 12 minute
Sursa imaginii: 
Captură video

Noii campioni ai Franței sunt Montpellier Herault Rugby, învingători în finala cu Castres Olympique cu 29 – 10. Este prima victorie în campionat și o revanșă pentru finala pierdută în 2018 în fața aceleiași echipe.   

Finala s-a jucat în primele 12 minute când Montpellier au profitat de greșelile în serie ale lui Castres și au marcat trei eseuri, lăsându-și adversarii în stare de șoc. La scorul de 17 – 0 a devenit clară superioritatea lui Montpellier, care s-a mulțumit să joace economic și să sufoce toate tentativele de atac ale lui Castres.

La pauză scorul era 23 – 3 și era așteptată o tresărire de orgoliu a lui Castres, care avea la activ cinci titluri de campioni ai Franței în istoria sa centenară.

Dar în pofida unei dominări teritoriale totale echipa din Castres a reușit doar să câștige în partea a doua cu 7 – 6, marcând un singur eseu.

Scor final Montpellier 29 Castres 10 și echipa antrenată de abilul tactician Philippe Saint Andre câștigă primul titlu din existența de 36 de ani a clubului, din care 11 în proprietatea miliardarului Mohed Altrad.

Până la urmă s-a văzut diferența de clasă între jucători, numeroși internaționali de faimă la Montpellier: talonerul Giulhem Guirado, pilierul Mohammed Haouas, flankerul Yacouba Camara, numărul 8 Zach Mercer, mijlocașii la grămadă Benoit Paillaugue și Gela Aprasidze, mijlocașii la deschidere Paolo Garbisi și Handre Pollard, centrul Geoffroy Dumayrou, aripile Arthur Vincent și Vincent Rattez, fundașul Antony Bouthier, în timp ce echipa din Castres include jucători buni, dar nu super-vedete.

A fost finală în care s-au întâlnit echipele clasate pe primele două locuri în sezonul regulat din Top 14. Dacă luăm în considerare că ele au depășit câștigătoarele Cupei Campionilor Europeni – La Rochelle și Challenge Cup – Lyon și alte echipe de faimă – Stade Toulousain, Bordeaux, Racing 92 sau Tolon – avem imaginea unui campionat de o forță extraordinară, de bun augur pentru Franța, care va găzdui anul viitor Cupa Mondială.