Turul Franței 2022: Etapa 3 – Dylan Groenewegen îl învinge la sprint pe Wout Van Aert care păstrează tricoul galben de lider

etapa_a_3-a_a_turului_frantei.png

Sosire în etapa a 3-a a Turului Franței
Dylan Groenewegen (al treilea din stânga), îl depășește pe linia de sosire pe purtătorul tricoului galben, Wout Van Aert
Sursa imaginii: 
www.letour.fr

Ciclistul olandez Dylan Gronewegen a câștigat la sprint etapa a 3-a a Turului Franței disputată în Danemarca, între Vejle și Sonerborg, 182 km. El l-a depășit cu câțiva centimetri pe linia de sosire pe belgianul Wout Van Aert, care însă își păstrează tricoul galben de lider al clasamentului general.

Van Aert (Jumbo Visma) se clasează pentru a treia oară consecutiv pe locul al doilea în etapă, de data aceasta depășit literalmente cu câțiva centimetri pe linia de sosire de Groenewegen (Team BikeExchange-Jayco), care a venit din urmă puternic și a câștigat prima sa etapă din Marea Buclă după trei ani.

Cu bonificația de 6 secunde pe linia de sosire, Van Aert are acum 7 secunde avans în clasamentul general față de compatriotul său Yves Lampaert (Quick Step Alpha Vinyl Team) și 14 secunde față de favoritul la victoria finală, slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates).

Ceilalți favoriți, cuplul de co-lideri ai echipei Jumbo Visma, danezul Jonas Vingegaard și slovenul Primoz Roglic sunt la 22 respectiv 23 de secunde în urma coechipierului lor în galben.

Van Aert conduce și în clasamentul celui mai bun sprinter, în timp ce Magnus Cort (EF Education – Easypost), care a purtat astăzi singur o evadare în care a trecut în frunte cele trei minuscule ascensiuni, poartă tricoul alb cu buline roșii al celui mai bun cățărător, iar Pogacar tricoul alb al celui mai bine clasat tânăr sub 25 de ani.

Luni, după trei zile în Danemarca, în care s-a înregistrat un enorm succes de public, caravana Turului face transbordarea în Franța, aceasta însemnând o nouă zi de pauză.

Cursa se reia marți cu etapa a 4-a, Dunkerque – Calais 171,5 km, care are în cuprins șase mici ascensiuni de categoria a 4-a.


Sursa imaginii: