Turul Franței 2022: Etapa 4 – Wout Van Aert câștigă detașat la Calais cu tricoul galben pe umeri

wout_van_aert.png

Wout Van Aert
O imagine nu foarte frecventă: o etapă în linie câștigată de tricoul galben
Sursa imaginii: 
Captură video

Ciclistul belgian Wout Van Aert a câștigat detașat etapa a 4-a a Turului Franței, Dunkerque – Calais, purtând tricoul de galben de lider. El și-a mărit avantajul în clasamentul general și în clasamentul sprinterilor.

Victorie senzațională a lui Van Aert (Jumbo Visma), care s-a detașat în ultima ascensiune a zilei, într-o etapă esențialmente de plat, de numai 900 de metri cu gradient de aproape 8%, după care în ultimii 10 kilometri tricoul galben a continuat de unul singur, sosind cu 8 secunde avans în fața plutonului la Calais.

În clasamentul general Van Aert are un avans de 25 de secunde în fața compatriotului său Yves Lampaert (Quick Step Alpha Vinyl) și 32 de secunde în fața favoritului la victoria finală, slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), în timp ce rivalii săi de la Jombo Visma, danezul Jonas Vingegaard și slovenul Primoz Roglic sunt la 40 respectiv 41 de secunde în urma coechipierului lor în galben.

Wout Van Aert
Sursa imaginii: 

Wout Van Aert este și în fruntea clasamentului sprinterilor, cu 170 de puncte, urmat de olandezul Fabio Jakobsen (Quick Step Alpha Vinyl) cu 109 și slovacul Peter Sagan (TotalEnergies) cu 80. 

Danezul Magnus Cort (EF Education - Easypost) poartă trocul alb cu buline al cățărătorilor, după ce a trecut în frunte 11 din cele 12 mici ascensiuni de până acum, iar Pogacar poartă tricoul alb al celui mai bine clasat tânăr sub 25 de ani.

Miercuri are loc etapa a 5-a, Lille – Arenberg Porte du Hainaut, 157 km, care include nu mai puțin de 11 porțiuni de pavaj cu piatră cubică, care poate crea diferențe între lideri, prezentând și un risc sporit de căzături.   


Sursa imaginii: