Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turul Franței 2022: Etapa 6 – Tadej Pogacar câștigă și preia tricoul galben de lider

tadej_pogacar.png

Tadej Pogacar
Tadej Pogacar a câștigat la sprint etapa a 6-a la Longwy și a preluat ticoul galben de lider
Sursa imaginii: 
Captură video

Ciclistul sloven Tadej Pogacar a câștigat la sprint etapa a 6-a a Turului Franței, Binche – Longwy, 219,9 km. El a preluat tricoul galben de lider al clasamentului general individual.

O nouă demonstrație de clasă a lui Pogacar (UAE Team Emirates) de care de fapt nu avea nevoie: pe sprintul final lansat de compatriotul său, Primoz Roglic (Jumbo Visma), Pogacar a replicat trecând linia de sosire cu câțiva metri avans în fața australianului Michael Matthews, (Team Bikeexchange-Jayco) cotat cel mai bun sprinter al grupului de 14 ajuns în frunte.

Cu această victorie de panaș, Pogacar preia tricou galben de la belgianul Wout Van Aert, care a încercat în cea mai lungă etapă a Marii Bucle o lovitură de prestigiu: a evadat după 30 de kilometri de la startul în Belgia sa natală, dar acompaniat de doar doi alți cicliști incapabili să țină pasul cu el, a fost ajuns din urmă de pluton după 170 de kilometri și a trecut linia de sosire cu o întârziere de 7 minute și 30 de secunde după învingător.

Cu bonificația de 10 secunde la sosire Pogacar are acum un avans de 4 secunde față de americanul Neilson Powless și 31 de secunde față de principalul său rival pentru victoria finală, danezul Jonas Vingegaard.

Vineri are loc etapa a 7-a Tomblaine – Super Planche des Belles Filles, 176,3 km, care se termină cu prima ascensiune dificilă a acestui Tur – 7 km cu gradient mediu 8,7%, cu final la altitudinea de 1140 m, care va da clasamentului general o configurație similară, probabil, celui final. Și cu forma pe care o dovedește, nu este exclus ca Pogacar să treacă primul linia de sosire la vârf, de data aceasta cu tricoul galben pe umeri.        


Sursa imaginii: 

Sursa imaginii: