Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turul Franței 2022: Etapa 7 – Pogacar, în galben, câștigă prima etapă de munte în fața principalului său rival Vingegaard

pogacar_vingeagaard.png

Tadej Pogacar și Jonas Vingegaard
Tadej Pogacar îl învinge la sprint pe Jonas Vingegaard la vârful ascensiunii La Super Planche des Belles Filles
Sursa imaginii: 
Captură video

Ciclistul sloven Tadej Pogacar a câștigat etapa a 7-a a Turului Franței, Tomblaine – La Super Plamche des Belles Filles, 176,5 km în fața danezului Jonas Vingegaard. Pogacar are acum un avantaj de 35 de secunde în clasamentul general fața lui Vingegaard.

Demonstrația de forță a lui Pogacar (UAE Team Emirates) continuă: la numai 24 de ore după victoria de etapă cu care a preluat tricoul galben, liderul Turului Franței a recidivat pe pantele asasine ale urcușului din munții Vosgi.

Etapa a fost dominată de o evadare în care ultimul supraviețuitor, germanul Lenard Kamna (Bora Hansgrohe), a fost prins de favoriți la numai 100 de metri de linia de sosire, pe o porțiune cu gradient de 24%, unde Vingegaard (Jumbo Visma) a sprintat, fiind însă prins și depășit la doar câțiva metri de final de Pogacar, în fața prietenei sale și a familiei venite special să-l vadă. Coechipierul lui Vingegaard, slovenul Primoz Roglic a sosit al treilea la 12 secunde.

În clasamentul general Pogacar conduce cu un avans de 35 de secunde în fața lui Vingegaard și 1 minut 10 secunde în fața galezului Geraint Thomas (Ineos Grenadiers).

Pogacar poartă și tricoul alb al celui mai bine clasat tânăr sub 25 de ani, belgianul Wout Van Aert (Jumbo Visma) pe cel verde al sprinterilor și danezul Magnus Cort (EF Education Easypost) pe cel alb cu buine roșii al cățărătorilor.

Sâmbătă are loc etapa a 8-a, Dole – Lausanne (Elveția), 186,5 km, cu profil vălurit.


Sursa imaginii: