Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turul Franței 2022: Etapa 8 – Van Aert câștigă la sprint, Pogacar pe locul 3, în continuare în galben

tadej_pogacar_wout_van_aert.jpg

Tadej Pogacar/Wout Van Aert
Tadej Pogacar păstrează tricoul galben de lider al clasamentului general, Wout Van Aert pe cel verde al sprinterilor
Sursa imaginii: 
www.letour.fr

Ciclistul belgian Wout Van Aert a câștigat etapa a 8-a a Turului Franței, Dole – Lausanne, 186,5 km. Sosit pe locul 3, slovenul Tadej Pogacar păstrează tricoul galben de lider al clasamentului general.

Un rezultat previzibil într-o etapă cu final într-o ascensiune categoria a 3-a în orașul elvețian Lausanne, un sprinter de forță, Van Aert (Jumbo Visma), îl depășește pe altul, australianul Michae Matthews (Team Bikeexchange-Jayko), în timp ce Pogacar (UAE Team Emirates), s-a clasat al treilea, mărindu-și cu această avansul în clasamentul general cu cele patru secunde bonificație.

Pogacar are acum un avans de 39 de secunde față de principalul său rival, Jonas Vingegaard (Jumbo Visma) și 1 minut 14 secunde față de galezul Geraint Thomas (Ineos Grenadiers).

Van Aert conduce clasamentul sprinterilor, danezul Magnus Cort (EF Edication Easypost) poartă tricoul alb cu buline roșii al cățărătorilor, iar Pogacar este pe primul loc și în clasamentul tinerilor sub 25 de ani.

Duminică are loc etapa a 9-a, Aigle – Chatel Les Portes du Soleil, 192,9 km, prima din Alpi, cu patru ascensiuni între care două de categoria 1, printre care celebrul Col de la Croix, 1.778 m altitudine, ascensiune lună de 8,1 km cu gradient de 7,6 km. Un prilej pentru Ineos Grenadiers, cu patru cicliști în primii 10 în clasamentul general să-l atace pe Pogacar, la fel ca și Vingegaard cu Jumbo-Visma.   


Sursa imaginii: