Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Franța în fruntea ierarhiei mondiale pentru prima dată în istorie

franta_japonia.jpg

Japonia 15 Franța 20
Franța a învins Japonia cu 20 - 15 la Tokio și a beneficat de alte rezultate ale meciurilor test pentru a trece pe locul 1 în clasamentul World Rugby
Sursa imaginii: 
Federația Franceză de Rugby

Echipa Franței a trecut pe primul loc în clasamentul World Rugby, în urma rezultatelor din meciurile test de la sfârșitul săptămânii. Este pentru prima oară de la înființarea clasamentului în 2003 că francezii urcă pe prima treaptă a ierarhiei mondiale.

Franța a învins Japonia la Tokio cu 20 – 15 sâmbătă, după o evoluție modestă, și nu a câștigat decât 0,17 puncte în clasamentul mondial ajungând la 89,41.

Dar francezii, situați înainte de ziua de sâmbătă  pe locul al treilea, au beneficiat de înfrângerile pe teren propriu ale Africii de Sud (campioană mondială și lideră a clasamentului World Rugby) 12 – 13 cu Țara Galilor și Noii Zeelande (locul 2) 12 – 23 cu Irlanda.

Acestea au fost și primele înfrângeri pe teren propriu din istorie ale Africii de Sud și Noii Zeelande în fața Țării Galilor și respectiv Irlandei.

Tot sâmbătă Anglia a învins Australia cu 25 -17, în timp ce Scoția a învins Argentina cu 29 – 6. Echipele din emisfera nordică au avansat și ele în clasament, Irlanda fiind actualmente pe locul 2, Anglia pe 5, Scoția pe 7 și Țara Galilor pe 8.

Pentru Franța, victoria în fața Japoniei este a 10-a consecutivă în meciuri test și confirmă poziția dominantă a XV-lui Cocoșului Galic cel puțin în emisfera nordică, cu un an înaintea Cupei Mondiale care se va desfășura în Franța.

Duminică România (locul 19 în clasamentul World Rugby) joacă la Montevideo împotriva Uruguay-ului (locul 18). O victorie a Stejarilor în meciul cu Los Teros combinată cu o victorie a Canadei împotriva Spaniei poate propulsa România pe locul 15.