Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turul Franței 2022: Etapa 9 – Jungels câștigă detașat în Alpi, Pogacar în continuare în galben

bob_jungels.png

Bob Jungels
Bob Jungels încheie victorios o evadare solitară de 64 de kilometri
Sursa imaginii: 
Captură video

Ciclistul luxemburghez Bob Jungels a câștigat etapa a 9-a a Turului Franței, Aigle – Chatel les Portes du Soleil, 192,9 km. Slovenul Tadej Pogacar poartă în continuare tricoul galben de lider al clasamentului general.

Prima etapă din Alpi nu a dezamăgit: o evadare timpurie cu 21 de cicliști din care s-a detașat jungels (AG2R La Mondiale) pe principala ascensiune a zilei, Col de La Croix, cu 64 de kilometri înainte de linia de sosire.

Francezul Thibaut Pinot s-a lansat în urmărirea luxemburghezului, dar n-a reușit să-l prindă, mai mult a fost el însuși prins în ultimul kilometru de cuplul de spanioli Jonatan Castroviejo (Ineos Greandiers) și Carlos Verona (Movistar), iar Jungels a câștigat prima lui etapă din Turul Franței, cea mai mare victorie din cariera sa.

Pogacar a sosit al cincilea, sprintând în mod neașteptat și doar principalul său rival, danezul Jonas Vingegaard (Jumbo Visma) a reușit să răspundă și să nu piardă timp, galezul Geraint Thomas și englezul Adam Yates (ambii Ineos Grenadiers) fiind distanțați la trei secunde.

În clasamentul general Pogacar are în continuare un avans de 39 de secunde față de Vingegaard, iar Thomas pe locul 3 are acum o întârziere de 1 minut 17 secunde.

Germanul Simon Geschke (Cofidis) a preluat tricoul alb cu buline roșii al celui mai bun cățărător, Wout Van Aert (Jumbo Visma) îl poartă pe cel verde al sprinterilor și Pogacar conduce și în clasamentul celui mai buni tineri sub 25 de ani.  

Luni este zi de pauză, iar marți cursa se reia cu etapa a 10-a, a doua din Alpi, Morzine le Portes du Soleil – Megeve, 148,1 km, de dificultate medie cu patru ascensiuni și sosire în stațiunea de schi la 1.460 de metri altitudine.


Sursa imaginii: