Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Junioarele U15 şi juniorii U19 la tenis de masă, noii campioni ai Europei

tenis_romania.jpg

Sursa imaginii: 
Federația Română de Tenis de Masă

Juniorii români sunt noii campioni ai Europei la tenis de masă. Fetele de la U 15 şi băieţii de la U19 au câştigat finalele disputate împotriva sportivilor Poloniei, de la Belgrad. Echipa de Junioare U19 este vicecampioană.

Alesia Sferlea, Bianca Mei-Roșu, Cristina Sîngeorzan, Andreea Jifcu, conduse de antrenorii Anamaria Sebe și Bogdan Albescu au învins în finală reprezentativa similară a Poloniei, scor 3-2.

Finala a fost una dramatică, cu punctele decisive aduse de Alesia Sferlea și Bianca Mei-Roșu, după ce Polonia conducea după primele 3 meciuri cu 1-2. În ultimul meci, Alesia Sferlea s-a impus cu emoții în set decisiv, potrivit Mediafax.

Juniorii 1 (U19) au câştigat tot cu scorul de 3-2 şi tot împotriva Poloniei. Noii campioni la această categorie sunt: Darius Movileanu, Iulian Chiriţa, Eduard Ionescu, Andrei Istrate, Dragoş Bujor.

România a ieșit din grupe învingând Slovenia, Ungaria și Slovacia, după care au trecut de Spania, Ucraina și Germania, pe tabloul principal până în finală. În finale mai evoluează tot duminică și echipele de U19, atât la feminin, cât și la masculin.