Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: România învinge Uruguay la Montevideo, Georgia învinge Italia pentru prima oară în istorie

uruguay_romania.jpg

Uruguay 22 România 30
România a obținut victoria împotriva Uruguay jucând în 14
Sursa imaginii: 
România Rugby Facebook

Echipa de rugby a României a învins Uruguay-ul în meci test cu 30 – 22. Georgia a învins Italia pentru prima oară cu 28 – 19, iar Namibia a câștigat Cupa Africii și s-a calificat la Cupa Mondială de anul viitor.

Stejarii au șters parțial impresia proastă lăsată de severa înfrângere, 13 – 45 în fața Italiei din 1 iulie, câștigând în fața unei echipe calificate la Cupa Mondială ca America 1, în pofida faptul că au jucat în 14 chiar din minutul 13 când talonerul Tudor Butnariu a fost eliminat din joc.

Românii conduceau după jumătate de oră cu 17 – 0 dar gazdele au marcat după pauză într-un interval de 10 minute trei eseuri și au preluat conducerea cu 22 – 20. Stejarii însă au revenit, au preluat conducerea printr-o lovitură de pedeapsă și apoi în ultimul minut de joc au marcat un eseu transformat. Scor final Uruguay 22 România 30.

Al doilea meci al seriei din acest turneu se va disputa la Montevideo, duminică 17 iulie de la 21:35 (ora României). Cu această victorie, România urcă de pe locul 19 pe 16 în clasamentul World Rugby, peste Uruguay și Statele Unite.

Georgia - victorie istorică cu Italia

Într-o partidă istorică, Georgia a învins Italia la Batumi cu 28 – 19, primul meci al Lelos cu Azzuri pe teren propriu și prima victoria a georgienilor într-o partidă cu o echipă din Turneul celor Șase Națiuni.

Tedo Abjandadze
Mijlocașul la deschidere georgian Tedo Abjandadze a marcat 20 de puncte în meciul cu Italia
Sursa imaginii: 
Georgian Rugby Facebook

Mijlocașul la deschidere Tedo Abjdandadze a marcat 20 de puncte, două eseuri, două transformări și două lovituri de pedeapsă. Cu această victorie, Georgia urcă pe locul 12 în clasamentul World Rugby, în timp ce Italia cade pe 14.

Cupa Africii a fost câștigată, din nou de Namibia care a învins în finală Kenya cu 36 - 0 și s-a calificat pentru a șaptea oară consecutiv la Cupa Mondială.

Kenya va juca în Turneul Final de calificare în noiembrie în Franța, alături de Portugalia, învinsa din zona Asia Pacific (după meciul Tonga – Hong Kong de pe 23 iulie ) și învinsa din zona Americi (după dubla manșă dintre Statele Unite și Chile, prima manșă câștigată în deplasare de americani cu 22 – 21), care va desemna a 20-a și ultima calificată la RWC 2023.       

În ultimul meci al acestui sfârșit de săptămână Canada a fost învinsă la Ottawa de Spania cu 34 - 57.